Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Boulař Kingsbury se stal skutečným králem. Zlatý double mu vynesl další rekord

Bezkonkurenční představení má za sebou Mikaël Kingsbury na mistrovství světa v akrobatickém lyžování v americkém Park City. Kanadský boulař a olympijský vítěz z Pchjongčchangu přidal druhou zlatou medaili, tentokrát v paralelní jízdě, a s kariérním ziskem čtyř nejcennějších kovů se osamostatnil na čele v rekordních tabulkách. Mezi ženami zvítězila Francouzka Perrine Laffontová, která obhájila titul.

Mikaël Kingsbury
zdroj: ČTK/AP autor: Rick Bowmer

Šestadvacetiletý Kingsbury získal celkově už čtvrté zlato na světovém šampionátu, což se v jízdě v boulích ještě nikomu nepodařilo. Ve finále porazil Američana Bradleyho Wilsona a poprvé slaví zlatý double. Dvacetiletá Laffontová ve finále předčila Američanku Jaelin Kaufovou. V boji o bronz zdolala další americká boulařka Tessa Johnsonová vítězku individuálních jízd Juliji Galyševovou z Kazachstánu.

Čeští akrobati Matthew Retzer a Daniel Honzig vypadli hned v prvním kole, mezi ženami Česká republika neměla zastoupení.

Mistrovství světa v akrobatickém lyžování a snowboardingu v Park City (USA):

Lyžování - paralelní jízda v boulích:

Muži: 1. Kingsbury (Kan.) 87,62, 2. Wilson (USA) 84,69, 3. Hara (Jap.) 83,31, ...33. Retzer, 36. Honzig (oba ČR) oba vyřazeni v 1. kole.

Ženy: 1. Laffontová (Fr.) 84,74, 2. Kaufová 82,59, 3. Johnsonová (obě USA) 82,60.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články