Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mám obrovskou radost. Pár chyb jsem ale udělala, říká Ledecká

Už je i postrachem sjezdů. Ester Ledecká ovládá výtečně i nejrychlejší lyžařskou disciplínu, což dokázala druhým místem v Crans Montaně. Nezastavil ji ani odklad závodu kvůli sněžení. Navzdory výsledku ale našla na své jízdě pár chyb.

Ester Ledecká
zdroj: ČTK/AP autor: Marco Tacca

"Mám z toho obrovskou radost. Je to můj druhý nejlepší výsledek ve sjezdu. Pořád je na čem pracovat, ale byla to dobrá jízda. Moc jsem si to užila," řekla Ledecká. Lépe zajela jen předloni v prosinci v Lake Louise, kde slavila svoji první výhru ve sjezdu i celkově ve Světovém poháru v alpském lyžování.

Ve švýcarském středisku nestačila jen na Italku Sofii Goggiaovou, která v současnosti sjezdům dominuje. Vyhrála potřetí za sebou. "Sofie je skvělá, rychlá, ale takových je tam dalších minimálně dvacet," řekla Ledecká. "Všechny jsou něčím výjimečné a chtějí vyhrát. Nesnažím se předjet jen Sofii, ale snažím se předjet všechny. Taky doufám, že mám formu a že se bude jenom lepšit."

Před závodem se Ledecká vydala na kopec ještě za tmy. "Jsem snaživka, chtěla jsem si dát pár jízd před prohlídkou. V ten moment to odložili a řekli, ať holky zůstanou na hotelu," uvedla Ledecká. Stejně to udělala i domácí Corinne Sutterová.

Je nám líto, video expirovalo.
Jízda Ester Ledecké v Crans Montaně

Proto se Ledecká vrátila na hotel a využila čas, aby se dospala. "Nejsem moc ranní ptáče a vstávat s pětkou na budíku je pro mě špatný. Tak jsem si dala na hoďku a půl šlofíka a myslím, že mi ta energie pomohla," pochvalovala si.

Před rokem v Crans Montaně skončila třetí v kombinaci. "Mám z loňska už nějakou zkušenost. Každou jízdou poznávám, jak nějaké pasáže zajet líp. Doufám, že i tahle jízda mi něco dá do zítřka a do těch dalších dní," uvedla svěřenkyně kouče Tomáše Banka.

V sobotu je na pořadu další sjezd. Ledecká tak má šanci se ještě o místo posunout. "Budu se snažit odpočinout, udělat fyzio a připravit se," řekla. Doufá, že zrychlí. "Bylo tam pár chyb. Těším se, jak jízdu s trenéry rozebereme a přijdeme na to, kde by se dalo zrychlit, abych chyby odstranila a jela ještě líp," prohlásila dvojnásobná olympijská vítězka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články