Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lyžaři odtajnili nominaci pro MS. Do Planice se chystá 19 závodníků

Devatenáct členů čítá nominace české výpravy na mistrovství světa v klasickém lyžování, které od 22. února bude hostit slovinské středisko Planica. Nejvyšší ambice mají běžci na lyžích v čele s Michalem Novákem, Kateřinami Razýmovou a Janatovou a sprinterkou Terezou Beranovou.

Tereza Beranová
zdroj: facebook.com/Běžecké lyžování

Zatím je v týmu devět běžců na lyžích. Vedle zmíněných opor ještě sprinteři Ondřej Černý a Luděk Šeller a pro distanční závody Adam Fellner a mezi ženami mladé závodnice Barbora Antošová a Adéla Nováková, jež startovaly i na MS do 23 let a univerziádě.

Tato sestava ale nemusí být konečná. "S ohledem na skladbu závodů v druhé polovině šampionátu uvažujeme o případné donominaci dalších sportovců na základě výsledků z mistrovství České republiky, které proběhne v Novém Městě na Moravě o tomto víkendu 17. až 19. února," uvedl sportovní ředitel úseku běžeckých disciplín Štěpán Kaliba.

Na rozdíl od Světového poháru nebudou na mistrovství světa sjednoceny délky závodů pro muže a ženy. Ve sprintech i distančních závodech se může prosadit Novák, který je jedenáctý v průběžném pořadí SP. Pravidelně se v této sezoně umisťuje do dvacítky Janatová. Její zkušenější kolegyně Razýmová se na Tour de Ski vrátila po mateřské pauze a dosahuje podobných výsledků. Beranová byla dvakrát ve finále sprintu, pokaždé z toho bylo šesté místo.

Po trápení ve Světovém poháru, kde bodoval jen jednou Roman Koudelka, nebudou mít čeští skokani v Planici kompletní čtveřici pro soutěž družstev. V nominaci jsou jen Koudelka a Radek Rýdl, jimž bude krýt záda náhradník Benedikt Holub. Početnější je ženský tým se sestrami Karolínou a Anežkou Indráčkovými a Klárou Ulrichovou. Šestnáctiletou Anežku Indráčkovou a jednadvacetiletého Rýdla, kteří byli loni na zimních olympijských hrách v Pekingu, čeká debut na MS.

V severské kombinaci Terezu Koldovskou, Ondřeje Pažouta, Tomáše Portyka a Jana Vytrvala doplnil junior Jiří Konvalinka. Ten v zimě ještě mezi dospělou elitou nezávodil, ale o nominaci si řekl mimo jiné šestým místem na juniorském MS ve Whistleru.

Nominace Česka na MS v klasickém lyžování:

Běh:

Muži: Michal Novák, Adam Fellner, Ondřej Černý, Luděk Šeller.

Ženy: Kateřina Janatová, Kateřina Razýmová, Tereza Beranová, Barbora Antošová, Adéla Nováková.

Skoky:

Muži: Roman Koudelka, Radek Rýdl, náhradník Benedikt Holub.

Ženy: Karolína Indráčková, Anežka Indráčková, Klára Ulrichová.

Severská kombinace:

Muži: Ondřej Pažout, Tomáš Portyk, Jan Vytrval, Jiří Konvalinka.

Ženy: Tereza Koldovská.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články