Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Ledecká spadla a skončila v Číně pátá

Ester Ledecká skončila po pádu ve čtvrtfinále v paralelním slalomu v čínském Secret Garden pátá a udržela vedení v celkovém pořadí paralelních disciplín SP. V dějišti olympijských her v roce 2022 vyhrála domácí Naj-jing Kung.

Ester Ledecká
zdroj: ČTK/PR/Sport Invest/ autor: Vlastimil Vacek

Ledecká startovala v paralelním slalomu poprvé v sezoně. V kvalifikaci byla třetí a v prvním kole vyřazovacích jízd postoupila přes Rakušanku Danielu Ulbingovou. Ve čtvrtfinále jela proti Němce Selině Jörgové a ve třetí brance spadla na břicho, vrátila se na trať, ale ztrátu už nedohnala.

"Mám za sebou první slalom v sezoně. V té minulé jsem jela jen jeden a teď jsem dopadla lépe, takže jsem spokojená," uvedla Ledecká. V Číně zkoušela nový model prkna na slalom. "Ještě si na něj zvykám, ale každá jízda byla příjemnější. Bavilo mě to moc, další krásný závod," řekla. 

Kvůli problémům s dopravou v Asii odjela před slavnostním vyhlášením. "Snad nebudu muset platit Mezinárodní lyžařské federaci pokutu. V Koreji i Číně mělo být zajištěné auto, ale lidé, kteří to měli na starost, auto nezajistili. Do Soulu nás vezli z Pchjongčchangu Němci, kteří nás zachránili. I díky nim jsem mohla tady v Číně závodit. Na letiště teď frčíme autobusem. Do Pekingu to jsou čtyři hodiny a má být provoz, tak mi držte palce, ať stihnu letadlo," řekla.

Je nám líto, video expirovalo.
Ledecká v Číně upadla a brzy vypadla

Z Číny Ledecká spěchá do Ruska do olympijského střediska Rosa Chutor. "Teď zase šup na lyže," prohlásila. "Už se moc těším. Konečně si v Soči zazávodím. Chtěla jsem tam startovat na lyžích už na olympiádě, ale nesměla jsem. Tomáš (trenér Bank) mi říkal, že je tam krásný kopec. S Ondrou (Bankem) už na mě čekají v Moskvě."

O týden později je sjezdařský SP po osmi letech ve Špindlerově Mlýně a Ledecká by se zde mohla představit 8. března v obřím slalomu. O den později ale je paralelní obří slalom snowboardistek ve švýcarském Scuolu, kde by také chtěla startovat a přidat body v boji o velký křišťálový glóbus, o který usiluje na prkně počtvrté v řadě.

SP ve snowboardingu v Secret Garden (Čína) - paralelní slalom:

Ženy: 1. Naj-jing Kung (Čína), 2. Zoggová (Švýc.), 3. Jörgová (Něm.), ...5. Ledecká (ČR).

Průběžné pořadí slalomu SP (po 3 ze 4 závodů): 1. Zoggová 2020, 2. Schöffmannová (Rak.) 1800, 3. Jörgová 1400, ...19. Ledecká 450.

Průběžné pořadí SP (po 9 z 11 závodů): 1. Ledecká 4650, 2. Schöffmannová 4540, 3. Jörgová 4528,7, ...56. Žďárská (ČR) 37.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články