Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ledecká je zpátky na startu. Čeká ji paralelní slalom v Rogle

Ester Ledecká se téměř po roce vrací do závodů. Českou hvězdu čeká závod Světového poháru ve snowboardingu ve slovinském středisku Rogla. V paralelním obřím slalomu zde dosud vyhrála pět ze sedmi závodů SP. Přímý přenos sledujte od 12:50 na ČT sport a ČT sport Plus.

Ester Ledecká
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Naposledy v Rogle závodila před třemi lety. Předloni zde měla bojovat o medaili na světovém šampionátu, ale kvůli zranění těsně před závodem odstoupila. O snowboardový světový šampionát přišla i v této sezoně, kdy musela vzdát rovněž MS v alpském lyžování. Po letní nehodě na elektrickém skateboardu musela se zlomenou klíční kostí podstoupit dvě operace a teprve začátkem února mohla začít trénovat na zasněžených svazích.

Minulý týden lyžařský svaz oznámil, že stihne poslední dva závody SP na snowboardu. "Těším se jako malá a ještě jednou děkuju všem doktorům a fyzioterapeutům, kteří mě vrátili tam, kam patřím, na zasněžený kopce. Můj svět už se konečně začíná točit zase tím správným směrem," komentovala to Ledecká.

Je nám líto, video expirovalo.
Ledecká se vrací do závodů, příští týden by měla jet na snowboardu SP

Naposledy závodila loni 17. března, kdy jela superobří slalom ve finále lyžařského Světového poháru. O aktuální vrcholnou sezonu na lyžích přišla úplně, protože na programu jsou tento týden jen finálové závody v Andoře, kam se postupovalo podle výsledků v tomto ročníku SP.

Na snowboardu bude sedmadvacetiletá česká reprezentantka závodit poprvé od loňských zimních olympijských her v Pekingu, kde v paralelním obřím slalomu obhájila zlato z Pchjongčchangu 2018. Po obřím slalomu ve Slovinsku by se měla přesunout do německého Berchtesgadenu, kde se v sobotu 18. března pojede paralelní slalom. To bude poslední individuální závod tohoto ročníku snowboardového SP.

V čele průběžného pořadí Světového poháru v paralelních disciplínách je před posledními dvěma závody Švýcarka Julie Zoggová, úřadující mistryně světa z paralelního slalomu. Nejlepší české reprezentantce Zuzaně Maděrové patří sedmnáctá příčka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články