Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Ledecká byla ve sjezdu jednadvacátá, čtrnáct dnů po operaci kůstky na ruce

Jednadvacátým místem ve sjezdu zahájila Ester Ledecká v Lake Louise lyžařskou sezonu ve Světovém poháru. Třiadvacetiletá Češka zaostala o 2,41 vteřiny za premiérovou vítězkou v SP Rakušankou Nicole Schmidhoferovou. A její kouč Tomáš Bank oznámil, že závěr přípravy ovlivnila operace zlomené kůstky na ruce čtrnáct dnů před závodem.

Ester Ledecká
zdroj: ČTK/AP autor: Frank Gunn

Druhá skončila první startující Švýcarka Michelle Gisinová, která dlouho vedla, ale úřadující mistryně světa v super-G Schmidhoferová ji porazila o 15 setin. Třetí místo vybojovala nadějná dvaadvacetiletá Němka Kira Weidleová.

Ledecká vyjela na ledovatou tříkilometrovou trať v jedenáctistupňovém mrazu dvanáctá. V první části dosáhla na měřeném úseku rychlosti 129,22 km/h, přičemž soupeřky se dostávaly přes stotřicítku. V technické pasáži chybovala, což se projevilo v plošší části, a po projetí cílem figurovala na devátém místě. Nakonec klesla na 21. místo, stejný čas zajela i Italka Elena Curtoniová.  

"Myslím, že to vyšlo docela dobře. Samozřejmě jsou tam pořád rezervy, ostatní holky mají spoustu naježděných jízd, ale žádné výmluvy: mám co dohánět. Myslím, že umístění je dobré, budu na tom dál pracovat. Jízdu jsem si užila, bylo to fajn, těším se na sobotu, pak na super-G," řekla Ledecká prostřednictvím marketingové agentury Sport Invest.

Je nám líto, video expirovalo.
Ledecká skončila v Lake Louise jednadvacátá

Před rokem si svěřenkyně bratrů Tomáše a Ondřeje Bankových vyjela v Kanadě sedmým místem ve sjezdu nejlepší pohárový výsledek lyžařské kariéry. V sobotu má Ledecká šanci se ve sjezdu zlepšit, v neděli se pojede superobří slalom.

Tomáš Bank po závodě řekl pro ČT, že z výkonu své svěřenkyně není moc nadšený. "Umístění odpovídá současné formě Ester. Tu pasáž, kterou jsem viděl, projela docela dobře, ale je to pro holky hodně těžké, na sjezdovce jsou tu ledovaté pasáže," řekl.

A jak vidí kouč přípravu na sobotní sjezd, který pojedou ženy opět na stejné trati, kromě toho, že nejdřív musí sestříhat záběry, které při závodě pořídili z deseti kamer. "Musíme zlepšit nájezd z prudké části do roviny, tam Ester přišla o to lepší pořadí. To musíme vychytat. Musí být aktivnější," konstatoval Tomáš Bank. A pak se svěřil s malým tajemstvím týmu, které také hodně ovlivnilo závěrečnou přípravu olympijské vítězky v Super-G. "Před čtrnácti dny byla v Americe na operaci zlomené kůstky v ruce a to samozřejmě ovlivnilo přípravu."

V sobotu má Ledecká šanci se ve sjezdu zlepšit, v neděli se pojede superobří slalom. "Řeším techniku jízdy, kde jsem udělala jakou chybu, to teď momentálně ještě nevím. Na video budeme koukat večer s Ondrou (Bankem), řekneme si k tomu něco víc. Snad vymyslíme nějakou dobrou strategii na sobotu," řekla Ledecká.

Ženy - sjezd: 1. Schmidhoferová (Rak.) 1:48,13, 2. Gisinová (Švýc.) -0,15, 3. Weidleová (Něm.) -0,50, 4. Venierová (Rak.) -0,57, 5. Weiratherová (Licht.) -0,59, 6. Štuhecová (Slovin.) -0,94, 7. Scheyerová (Rak.) -0,96, 8. Hählenová (Švýc.) -1,05, 9. Shiffrinová (USA) -1,23, 10. Hütterová -1,43, ...21. Ledecká (ČR) -2,41.

Průběžné pořadí SP (po 5 z 39 závodů): 1. Shiffrinová 339, 2. Vlhová (SR) 196, 3. Brignoneová (It.) 186, 4. Gisinová 173, 5. Holdenerová (Švýc.) 161, 6. Worleyová (Fr.) 145, ...55. Capová (ČR) 13, 62. Ledecká 10.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články