Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Svět motorů

Kilde kvůli operaci vynechá celou lyžařskou sezonu

Aleksander Aamodt Kilde oznámil, že kvůli pokračujícímu zranění vynechá celou následující lyžařskou sezonu. Norský specialista na rychlostní disciplíny musí na další operaci s levým ramenem, jež si poranil při lednovém těžkém pádu ve Wengenu.

Alexander Aamodt Kilde
zdroj: Reuters

"Nebojte se, nekončím. Ale po deseti týdnech s antibiotiky musím na další operaci, která kompletně vyléčí mé rameno. To bohužel znamená, že nebudu v této sezoně závodit, ale jsem plně oddaný své rehabilitaci a snaze vrátit se silnější," řekl Kilde.

Dvaatřicetiletý vítěz Světového poháru z roku 2020 a držitel čtyř malých křišťálových glóbů za sjezd a super-G utrpěl zranění ramene a lýtka v polovině ledna krátce před cílem sjezdu ve Wengenu. V červnu už se Kilde postavil na lyže, návrat mu ale zkomplikovala infekce v rameni, kvůli níž se v červenci podrobil operaci. Nyní jde na další zákrok, neboť zánět poškodil i kost.

Vítěz 21 závodů SP tak přijde nejen o pohárovou sezonu, ale také o únorové mistrovství světa v Saalbachu, na němž mohl obhajovat dvě stříbra z MS 2023 v Courchevelu. Snoubenec americké hvězdy Mikaely Shiffrinové by se tak měl na svahy vrátit v ročníku 2025/26, jejímž vrcholem budou olympijské hry v Itálii.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články