Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Kasai myslí na Peking. Když má člověk cíl, není žádný čas promarněný, říká japonský veterán

Má za sebou svou nejhorší sezonu. Přesto Noriaki Kasai nepomýšlí na to, že by měl se skokanskými můstky skončit. Sedmačtyřicetiletý Japonec totiž vyhlíží svou devátou olympijskou účast v Pekingu 2022. 

Noriaki Kasai
zdroj: ČTK/AP/

"Příští rok bude můj. Budu pokračovat, abych se dostal na své deváté olympijské hry do Pekingu. Když má člověk cíl, není žádný čas promarněný," řekl mistr světa v letech z Harrachova 1992.

Kasai se minulou zimu poprvé od debutu v roce 1988 nedostal v aktivně strávené sezoně (ročník 1993/94 vynechal) v žádném závodu Světového poháru do bodované třicítky. V prosinci vypadl trojnásobný olympijský medailista z reprezentačního A týmu, přišel o účast na Turné čtyř můstků a skákal s průměrnými výsledky v nižším Kontinentálním poháru.

"Když to dobře půjde a budu nominován, začnu nejprve právě v Kontinentálním poháru. Jinak mě čekají i závody na národní úrovni," uvedl Kasai, jenž ve svém sportu překonal prakticky všechny věkové rekordy.

Poslední medaili získal ve dvaačtyřiceti na MS 2015 ve Falunu, kde pomohl k bronzu v soutěži smíšených družstev.

I když ještě nepatří do rizikové skupiny, snaží se i on chránit proti nákaze koronavirem. "Manželka výborně vaří a každý den mi dělá jídlo s česnekem, který je dobrý na imunitní systém. Říká mi: Přece neprohraješ s koronou," uvedl veterán Kasai. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články