Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Jizerská padesátka počítá dva měsíce do startu. Ve hře jsou různé varianty závodu

Jde o největší lyžařský svátek v České republice. Jizerská padesátka by měla proběhnout příští rok v únoru, musí ale sledovat nejen sněhovou, ale i epidemiologickou situaci. Organizátoři tak promýšlejí různé varianty toho, jak by závod mohl proběhnout.

Je nám líto, video expirovalo.
Jizerská 50 hlásí už pět tisíc přihlášených

Před rokem to dlouho vypadalo, že se Jizerská padesátka pojede kvůli nedostatku sněhu pouze v omezeném režimu, a to na krátkých okruzích. Nakonec se ale počasí umoudřilo a závod proběhl standardně. Letos se organizátoři potýkají s nejistou koronavirovou situací.

Pořadatelé Jizerské padesátky nicméně už nyní počítají přes pět tisíc přihlášených, další budou přibývat. "Je to pro nás důležité číslo. Pokles je jen u cizinců," říká předseda organizačního výboru Martin Koucký.

Pořadatelé nyní přemýšlejí, jak tradiční závody lyžařů uspořádat v nepříznivé situaci. V úvahu připadá více možností včetně rozdělení startovního pole na různé skupiny během celého závodního víkendu. "Startovalo by se na jiném místě třeba po třech stovkách (účastníků)," naznačuje Koucký. 

54. ročník bude důležitou zastávkou seriálu Ski Classics, který odstartuje až v polovině ledna. "Abychom mohli v plné síle závodit doma, vynecháme týden předtím La Venostu," říká Marek Pazderský ze Silvini Madshus týmu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články