Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Jen vzpomíná, jak kdysi býval noční můrou. Schlierenzauer vynechá letošní Turné

Stane se znovu noční můrou všech soupeřů? Přinejmenším na letošním Turné čtyř můstků k tomu nedojde. Gregor Schlierenzauer, rekordman Světového poháru a dvojnásobný vítěz Turné, se letos v prestižní sérii nepředstaví. Musí totiž ještě trénovat techniku. Přímé přenosy z Turné čtyř můstků odvysílá ČT sport a web ctsport.cz.

Gregor Schlierenzauer
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Rafal Oleksiewicz

Rakouský skokan na lyžích, který prestižní sérii na přelomu roku vyhrál před šesti a sedmi lety, se učí novou odrazovou techniku a potřebuje ji zautomatizovat, než se vrátí do závodů. Jeho cílem je domácí mistrovství světa ve druhé polovině února.

"Je na dobré cestě. Jsem přesvědčený o tom, že si znovu najde cestu do špičky," řekl šéftrenér rakouské reprezentace Andreas Felder o zkušeném svěřenci, jenž Turné vynechal jen v sezoně 2016/17 kvůli zraněnému koleni.

Osmadvacetiletý Schlierenzauer, který je s 53 vyhranými závody rekordmanem SP, bude místo přípravy na Turné trénovat v Seefeldu. Rád by ještě rozšířil svou sbírku, v níž jsou zlaté medaile z olympijských her, mistrovství světa ve skocích i letech a také dva křišťálové glóby.

"Turné je pro něj příliš brzy. Do závodů nastoupí až ve chvíli, kdy bude sám cítit, že je skutečně připravený," dodal Felder. Turné začne tradičně 30. prosince v Oberstdorfu, český tým na něm povede Roman Koudelka. Skákat budou také Lukáš Hlava, Čestmír Kožíšek a Viktor Polášek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články