Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Chance Národní Liga 2024/2025

Jelínková: Říjnový start je na lyžování trochu brzy

Není ještě ani listopad a lyžařům již začíná sezona. Adriana Jelínková z toho má před sobotním obřím slalomem Světového poháru v Söldenu smíšené pocity. Jediná česká reprezentantka, která bude o víkendu na startu, se na závody těší, ale zároveň považuje říjnový termín za trochu brzký start. 

Adriana Jelínková a Gabriela Capová
zdroj: ČTK / Kamaryt Michal

Po minulé sezoně Jelínková ještě do června lyžovala, přes léto pracovala na kondici. "A taky jsem si užívala léta, hodně jsem surfovala," uvedla. Na lyže se vrátila v září. "Byli jsme v Hintertuxu a na Stelviu. Mám také k dispozici nové lyže a nový materiál," řekla Jelínková, která Česko reprezentuje od sezony 2022/2023. Před tím brněnská rodačka jezdila za Nizozemsko.

V minulém ročníku Světového poháru Jelínková třikrát postoupila v obřím slalomu, který je její hlavní disciplínou, do druhého kola. V Söldenu před rokem dojela na 38. místě, od finálového kola ji dělila sekunda a půl. V sobotu ji v tomto rakouském středisku čeká další závod.

"Mám trochu smíšené pocity. Jsem nervózní, ale těším se, i když v říjnu je to přece jen vždy trochu brzy. Dám do toho všechno jako vždycky. Pokusím se mít nervy pod kontrolou a jít do toho jako v tréninku. Když se mi to podaří, bude to dobré, protože vím, že dokážu být rychlá," uvedla devětadvacetiletá lyžařka.

Trať v Söldenu stejně jako další závodníci dobře zná. "Sjezdovka není lehká, jsou tam takové placky, na kterých to člověk může vyhrát i prohrát. Hodně bude rozhodovat, jakou rychlost si dokážu udržet ze střední prudké sekce právě před cílovou rovinatou pasáží. Snad to takticky zvládnu a povede se mi dobré první kolo," doufala Jelínková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články