Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Granerud v Rumunsku nejprve slavil triumf ve SP, pak jej diskvalifikovali. Ulrichová i Indráčková bodovaly

Halvor Egner Granerud už mohl slavit celkové vítězství ve Světovém poháru, jenže diskvalifikace kvůli kombinéze jej v rumunském Rašnově o triumf připravila. Vyhrál tak Japonec Roju Kobajaši. Další body získaly v závodě žen Češky. Na dvaadvacátém místě skončila Klára Ulrichová, o tři příčky zpět byla klasifikována Karolína Indráčková. Jubilejní šedesáté vítězství v kariéře vybojovala Japonka Sara Takanašiová.

Halvor Egner Granerud
zdroj: ČTK/AP autor: Raed Krishan

Čtyřiadvacetiletému Granerudovi tak nevyšla generálka na mistrovství světa, jeho korunovace v SP je však spíš už pouze otázkou času, protože pořadí vede o 526 bodů před Eisenbichlerem. Do konce sezony jsou potvrzené zatím jen dva závody, vedení seriálu ale stále nerozhodlo o případné náhradě za čtyři zrušené závody v Norsku.

Jedná se však spíše o formalitu, protože Granerud vede průběžné pořadí o 526 bodů před Eisenbichlerem. Do konce sezony jsou potvrzené zatím jen dva závody, vedení mezinárodní lyžařské federace FIS ale stále nerozhodlo o případné náhradě za čtyři zrušené závody v Norsku.

"Kombinéza byla na bocích trochu větší. Zaskočilo mě to, ale byl jsem u toho, když to měřili a bylo to vidět, takže všechno je v pořádku," citoval Graneruda server deníku Aftenposten. Manažer norské reprezentace Clas Brede Brathen dodal, že do sobotního závodu smíšených družstev bude kombinéza opravena.

Je nám líto, video expirovalo.
České skokanky dosáhly na body, mužům nakonec kraloval Kobajaši

Granerudova diskvalifikace v generálce na mistrovství světa, které příští týden odstartuje v Oberstdorfu, vynesla druhé vítězství v sezoně Kobajašimu. Celkově si připsal 18. úspěch v kariéře a v počtu vítězství mezi japonskými skokany překonal Noriakiho Kasaie, se kterým se dosud o prvenství dělil.

Karolína Indráčková
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Rok Rakun

České skokanky ve třetí desítce

Ulrichová předvedla dva vyrovnané skoky 83,5 a 82,5 metru a 22. místo je její druhé nejlepší v kariéře. Indráčková mohla útočit i na nejlepší český výsledek v historii SP, kterým je jedenáctá příčka Michaely Doleželové z Hinterzartenu z roku 2013.

Po prvním kole totiž byla díky skoku dlouhému 86 metrů patnáctá a za desítkou zaostávala o čtyři body, ale ve druhém kole dopadla jen na 79 metrů a v pořadí klesla.

V čele seriálu se udržela díky třetímu místu Slovinka Nika Križnarová. Znovu neskákala Rakušanka Marita Kramerová. Vítězka tří závodů v sezoně, která před cestou do Rumunska SP vedla, neměla po příjezdu negativní test na covid-19, antigenní test sice nález nepotvrdil, ale povolení závodit nedostala.

Závod mužů i sobotní smíšená soutěž družstev se konají bez české účasti. Následovat bude mistrovství světa. Ženy začnou v německém Oberstdorfu kvalifikací na středním můstku ve středu 24. února, muži o dva dny později.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články