Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Finále MS v letech bude bez české účasti. Kožíšek selhal, kvalifikaci vyhrál Kraft

Pouze Čestmír Kožíšek se představil z českých skokanů na lyžích v kvalifikaci na MS v letech a neúspěšně. Do zítřejšího prvního kola postoupilo v norském Vikersundu pouze čtyřicet nejlepších. Mezi nimi není Kožíšek, který skočil jen 155,5 metru a obsadil 43. příčku. Byl tak jedním z pěti závodníků, kteří se nedostali do pátečního prvního kola. Kvalifikaci ovládl Rakušan Stefan Kraft za skok dlouhý 230 metrů.

Je nám líto, video expirovalo.
Kožíškův let v kvalifikaci na MS

Třicetiletému Kožíškovi se na norském mamutím můstku nedařilo už v trénincích. V tom prvním přistál ve vzdálenosti 160,5 metru, ve druhém dopadl čtyři metry pod hranicí 150 metrů. Podprůměrný skok předvedl i v kvalifikaci. "Začal jsem tak nějak solidně si myslím, i když odraz vychází furt dřív. Ale skok od skoku to bylo zase horší," posteskl si v rozhovoru pro server skoky.net.

Zatímco první tréninkový skok by na postup stačil, ten kvalifikační byl příliš krátký. "Nesedí načasování odrazu, už mám divný pocit ve stopě. Přijde mi, že není úplně skluzná, což mi tam trošku vadí. Ale hlavně nevycházel odraz," doplnil skokan, který podtrhl tristní sezonu českých reprezentantů. Dnes porazil pouze dva soupeře a od postupu ho dělilo 6,7 bodu.

Bez českého zastoupení bude světový šampionát v letech po čtyřech letech, Kožíšek jako jediný zástupce neuspěl v kvalifikaci ani v roce 2018 v Oberstdorfu. Před dvěma roky v Planici se kvalifikoval a obsadil 33. místo. Absolvoval tak jen jedno ze čtyř závodních kol.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články