Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Deštné ukáže největší skok a světovou špičku. Máme i adepta na dobrý výsledek, věří trenér

Do Děštného v Orlických horách se sjíždí světová elita akrobatických lyžařů. V Big Airu tam budou soutěžit na největším skoku z aktuálního Světového poháru. V Matějovi Švancerovi navíc má reprezentace adepta na kvalitní umístění. Přímý přenos sledujte v pátek od 20:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Matěj Švancer
zdroj: ČTK/PR/ČOV autor: Pancer Václav

Závody v Deštném mají téměř desetiletou tradici. Vůbec poprvé se ale budou pořádat coby závěrečný podnik Světového poháru. "Bude tam kompletní světová špička," lákají diváky přímo do srdce Orlických hor také pořadatelé. Jména jako Öystein Bräten, Henrik Harlaut nebo Nick Goepper jsou totiž ozdobena triumfy na olympiádách či X-Games. 

"Se sněhem je to trochu dramatické, ale dopadiště už máme postavené. V tuhle chvíli se staví lešení, které by mělo postavit odraz. Jsme víceméně připravení," věří za organizátory Jan Prouza.

Sníh ale možná nebude takový problém jako větrné poryvy. "Na sníh se dokážeme připravit. Když ale fouká velký vítr, tak je problém. Je to velice nebezpečné pro závodníky, aby se vypořádali se skokem," připomíná nedávné vichřice reprezentační kouč Roman Dalecký.

V Deštném do pátku vyroste největší skok z celého letošního Světového poháru. "Je to zajímavé pro diváky. Tři metry navíc ale pro závodníky tolik neznamená. Na psychiku to trochu působit může, ale závodníci jsou zvyklí," dodal Dalecký.

Čeští příznivci se mohou těšit na Matěje Švancera, který na nedávné mládežnické olympiádě v Lausanne získal zlatou medaili. Celkem je přihlášeno šest reprezentantů. "Matěj je adeptem na dobré umístění, u ostatních budeme rádi, když zajedou čistě a skončí v top 30," věří trenér reprezentace.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články