Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Další úspěch sdruženářů. V Ruce doběhli pátí ve štafetě

Pozitivní zprávy jdou na začátku sezony z české sdruženářské reprezentace. Po čtvrtém místě Tomáše Portyka se Češi ve finské Ruce blýskli také dobrým týmovým výkonem, když skončili pátí ve štafetě. Kvarteto Jan Vytrval, Tomáš Portyk, Lukáš Daněk a Ondřej Pažout figurovalo po skoku na čtvrtém místě, v běžecké části na 4x5 km si o jednu příčku pohoršili. Vyhráli Němci.

Němečtí sdruženáři Johannes Rydzek a Fabian Riessle
zdroj: ČTK/AP autor: Markku Ulander

Z vítězství se radovali Němci, kteří podle očekávání v běžecké části předstihli po skoku vedoucí Japonsko. Eric Frenzel, Fabian Riessle, Johannes Rydzek a Vinzenz Geiger měli na startu více než minutovou ztrátu, nakonec ale s více než minutovým náskokem vyhráli.

Na třetí příčku se propracovalo Norsko, které bylo po skoku vinou diskvalifikace jednoho ze závodníků kvůli nevyhovující kombinéze až šesté.

Před Čechy se na trati dostali i Rakušané, které rovněž na můstku srazila diskvalifikace. Celkem český tým zaostal za vítězným Německem o 3:16,3 minuty.

Závod SP v severské kombinaci v Ruce (Finsko) - družstva:

1. Německo (Frenzel, Riessle, Rydzek, Geiger) 50:23,7, 2. Japonsko (Jamamoto, J. Watabe, Nagai, A. Watabe) -1:04,8, 3. Norsko (Moan, Schmid, Riiber, Graabak) -1:48,4, 4. Rakousko -2:17,4, 5. ČR (Vytrval, Portyk, Daněk, Pažout) -3:16,3, 6. Polsko -3:21,0.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články