Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Thomas Cup 2024

Bolšunov se omluvil za konflikt s Mäkim. Disciplinární trest mu nehrozí

Ruský lyžař Alexandr Bolšunov se omluvil za incident ze závěru štafetového závodu v Lahti. V cílové rovince Bolšunov udeřil hůlkou finského soupeře Joniho Mäkiho, kterého později ještě srazil na zem. Jeho písemnou omluvu zveřejnila na svém webu Mezinárodní lyžařská federace (FIS).

Alexandr Bolšunov
zdroj: ČTK/AP autor: Markku Ulander

"Nepřátelství není součástí ruského týmového ducha, naopak ve všech ohledech důsledně ctíme fair play. Proto se Alexandr Bolšunov omluvil Jonimu Mäkimu a ruský běžecký svaz poslal finskému úřední dopis," píše se v tiskové zprávě podepsané ruským svazem, jeho šéfkou Jelenou Vjalbeovou a Bolšunovem.

Bolšunov a spol. byli kvůli incidentu diskvalifikováni a na třetí místo se posunulo druhé ruské kvarteto. Dalšího disciplinárního postihu se vítěz nedávné Tour de Ski obávat nemusí. Podle ředitele závodů FIS Pierra Mignereye by se musel lyžař dopustit něčeho skutečně hrozného, aby obdržel zákaz startů.

Podle zpravodajského serveru Yle podali nejmenovaní dva Finové na Bolšunova trestní oznámení a policie rozhoduje, zda se jím bude zabývat.

Je nám líto, video expirovalo.
Nesportovní chování Bolšunova stálo ruskou štafetu podium
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články