Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Ani na druhý pokus. Ledecké kvůli větru zrušili také nedělní sjezd

Návrat Ester Ledecké na sjezdovku se odkládá. Jury musela kvůli počasí zrušit také nedělní sjezd Světového poháru na trati Zermatt/Cervinia. Důvodem jsou silné poryvy větru ve výšce nad 3500 metrů nad mořem.

Je nám líto, video expirovalo.
Vyjádření organizátorů ke zrušení sjezdu v Zermattu/Cervinii

Pořadatelé připravovali závody na ledovci v atraktivním prostředí na úpatí Mattehornu už loni, tehdy neměli dostatek sněhu. Po zrušené loňské premiéře měli letos muži opačný problém a přívaly sněhu je mezi branky o minulém víkendu nepustily. Lyžařky zase doplatily na silný vítr. Z osmi jízd na hranicích Švýcarska s Itálií o pohárové body se tak dosud neodjela žádná, Ledecká a spol. stihly v tomto týdnu jediný oficiální trénink.

Program skončil prohlídkou trati. "Vypadalo to dneska trošku líp, proto nás pustili nahoru, ale bohužel v některých pasážích foukalo. Třeba na největším skoku, který je do takové komprese, tam bohužel foukalo proti, takže to by bylo nebezpečné," řekla Ledecká Radiožurnálu. Podmínky dnes byly lepší než v sobotu, ale bezpečnost lyžařek vítr ohrožoval. "Přišlo mi to docela dobré, ale je fakt, že kdyby poryvy přišly právě ve chvíli, kdy by závodník byl v letu, tak by to mohlo být pro něj fatální," dodala.

Bezpečnost lyžařek poryvy větru ohrožovaly nejvíc na posledním skoku. Vedení závodu nejprve start naplánovaný na 11:45 dvakrát odložilo a následně zrušilo. Ledecká tak musí počkat na návrat do SP lyžařek až do 8. prosince do Svatého Mořice, kde jsou na programu dva superobří slalomy a sjezd. Mezitím mají ženy v kalendáři závody v točivých disciplínách v Killingtonu v Severní Americe.

Ve Svatém Mořici se Ledecké zatím nedařilo. "Je dobrá šance konečně napravit si tam reputaci. Moc se tam těším, kopec se mi hrozně líbí, doufám, že se konečně skamarádíme," přála si.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články