Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

100. etapa Tour de Ski patřila Norům. Zvítězili Jacobsenová a Klaebo

Tour de Ski oslavila svou jubilejní stou etapu. Nejlépe ji mezi ženami zvládla Norka Astrid Jacobsenová, která zvítězila ve sprintu proti Ebbě Anderssonové a Katharině Hennigové. Průběžné vedení nadále drží Therese Johaugová. Na dvaatřicátém místě dorazila do cíle Kateřina Janatová. Mužský závod vyhrál Johannes Hösflot Klaebo, který ve finiši porazil ruské duo Sergej Usťugov a Alexandr Bolšunov. Posledně jmenovaný je stále lídrem seriálu.

Tour de Ski 2020
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Dvaadvacetiletá Janatová, která zůstala z českých lyžařek jedinou zástupkyní v Tour de Ski, jela celý závod kousek za bodovanou třicítkou. Na Norku Jacobsenovou ztratila v cíli jubilejní sté etapy Tour dvě a čtvrt minuty.

Další norská lyžařka Johaugová na začátku závodu upadla, ale udržela se v čelné skupině a za vítězkou nakonec zaostala o šest vteřin. V průběžném pořadí Tour de Ski vede s náskokem 19 sekund před jinou krajankou Ingvild Flugstad Östbergovou.

Bolšunov má před sobotním sprintem a závěrečným nedělním stoupáním do sjezdovky Alpe Cermis náskok 18 sekund před Klaebem. Usťugov je třetí o tři vteřiny zpět. Další běžci už mají od této trojice větší odstup. Adam Fellner byl pětačtyřicátý, Petr Knop skončil o místo za ním.

Je nám líto, video expirovalo.
Sté etapě Tour de Ski kralovali Norové

Hlavní zprávy

Nejčtenější články