Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Tour 2024

Ondra vstoupil do olympijské kvalifikace pátým místem v boulderingu

Adam Ondra vstoupil do úvodního kvalifikačního závodu o postup na OH pátým místem v kvalifikaci boulderingu. Soutěž v olympijské kombinaci, která trvá v Šanghaji do neděle, v pátek pokračuje kvalifikací v lezení na obtížnost.

Adam Ondra
zdroj: REUTERS autor: Michaela Rehle

Jednatřicetiletý Ondra ze čtyř boulderů zapsal dva topy a dvě druhé zóny. Pátým místem si tak čtyřnásobný mistr světa vytvořil dobrou výchozí pozici pro postup do semifinále, kam projde 20 nejlepších lezců v kombinaci. "Lezlo se mi dobře, zbývající dva topy byly velmi blízko, takže teď už jen myslet na další den a další kolo," uvedl Ondra.

Z dalších českých reprezentantů je po boulderingu na průběžné postupové pozici sedmnáctá Michaela Smetanová. "Kvalifikace vyšla nad moje očekávání. Už na rozlezovce jsem se cítila dobře, ale nevěděla jsem, jak mi budou sedět bouldery. Nakonec mi seděly a se dvěma topy jsem velmi spokojená. Akorát pád z posledního kroku na dvojce mě bude asi ještě chvíli mrzet," řekla Smetanová. Martin Stráník obsadil 37. a Eliška Adamovská 43. místo.

Po Šanghaji budou lezci o Paříž bojovat v červnu v Budapešti. Výsledky obou závodů se budou sčítat, v každé kategorii postoupí na olympiádu dvanáct nejlepších ze 48 účastníků.

Při lezecké olympijské premiéře v Tokiu obsadil Ondra šesté místo v tehdejší trojkombinaci s lezením na rychlost, v níž se bude v Paříži bojovat zvlášť.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články