Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ondra se přiblížil startu v Paříži

Lezec Adam Ondra se přiblížil startu na Hrách v Paříži. Důležitý krok udělal v Šanghaji, kde obsadil třetí místo. O dvanáctce nejlepších lezců, kteří budou v létě startovat pod olympijskými kruhy, se definitivně rozhodne za měsíc v Budapešti.

Je nám líto, video expirovalo.
Ondra je s třetím místem spokojený

Čtyřnásobný mistr světa Ondra udělal ve finále důležitý krok k dobrému výsledku v úvodním boulderingu. Jako jediný z osmi finalistů vyřešil dva ze čtyř problémů a s 64 body se ujal vedení. S výkony v boulderingu byl Ondra v Šanghaji spokojený. "Vlastně ve všech kolech. Zvláště v tom finálovém jsem dokázal prodat všechno, na čem jsme pracovali. Myslím si, že je tam znát posun," uvedl.

Druhá disciplína olympijské kombinace lezení na obtížnost jednatřicetiletému brněnskému rodákovi tolik nevyšla. Získal pátý nejvyšší počet bodů a klesl celkově na třetí pozici za Korejce I To-hjona a olympijského vítěze Alberta Ginése ze Španělska, kteří vylezli až na vrchol.

Obtížnost, která bývá jeho silnější stránkou, ho vůbec v Šanghaji trápila. "Co se týče lezení na obtížnost, tam určitě spokojený nejsem. Je to výborná zkušenost a máme ještě do olympijských her na čem pracovat," poznamenal.

Celkové třetí místo ho potěšilo. "Beru to jako výborný výsledek. Jsem s ním spokojený a je to určitě dobrá pozice k druhému závodu, kde už můžu být více v klidu," pochvaloval si.

První závod olympijské kvalifikace vnímal zejména v kvalifikaci a semifinále jako velmi nervózní. "Cítil jsem to na sobě a viděl jsem to i na ostatních, protože šlo určitě o všechno, nebo minimálně o hodně. Ve finále jsem na sobě cítil daleko větší pohodu a úlevu," dodal Ondra.

Zbylí tři čeští účastníci šanghajské olympijské kvalifikace Michaela Smetanová, Eliška Adamovská a Martin Stráník nepostoupili do sobotního semifinále.

Ondra šanci vybojovat olympijskou účast nevyužil loni z mistrovství světa ani z evropské olympijské kvalifikace. Při olympijské premiéře lezení v Tokiu v roce 2021 obsadil šesté místo v tehdejší trojkombinaci s rychlostí, v níž se bude v Paříži soutěžit zvlášť.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články