Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Změny ve volné a možná i psycholog. Březina plánuje, jak napraví kolaps

Brno – Po solidních jízdách v krátkém programu pokažená finále. To spojuje vystoupení sourozenců Michala a Elišky Březinových na evropském šampionátu v Bratislavě. Zatímco Michal místo útoku na medaile se jen těsně vešel do elitní desítky, Eliška se propadla až na konečnou 23. příčku. Příčiny? Především v hlavě, shodují se bratr se sestrou. A oba už plánují, co chtějí vylepšit. Michal možná volnou jízdu mírně pozmění, Eliška se chce před mistrovstvím světa soustředit především na pilování skoků.

Je nám líto, video expirovalo.
Březinovi hosty SZ: Před MS přijdou změny a pilování skoků

Zklamání bylo velké a vyprchávalo zatraceně pomalu. "Musím se přiznat, že to trvalo dlouho, ale snažil jsem se na to zapomenout," uvedl Březina. "Bohužel je to sport a takový výpadek se stane. Musím na to přijít," dodal.

"Byla tam nervozita a bylo pro mě velmi těžké se s tím srovnat," přiznala Eliška, jejímž hlavním cílem bylo dostat se mezi deset nejlepších, aby na příštím evropském šampionátu, který se bude konat v Ostravě, mohly startovat dvě české reprezentantky. "Kdybych obě jízdy zajela čistě, nejspíše bych se do top desítky dostala," připustila.

Michal Březina:

"Bruslení je velice technický sport, ale je také o načasování. V momentě, kdy člověk začne moc přemýšlet a začne se snažit kontrolovat skoky, vypadne z rytmu, který má naučený v tréninku. Skok pak není takový jako každý den v tréninku."

Jednou z variant je využít pomoci psychologa, třeba podobně, jak to dříve udělal střelec David Kostelecký. "Přemýšlel jsem o tom a určitě někoho takového budu do týmu před olympiádou potřebovat," prohlásil ve Sportovních zprávách Březina.

"Když člověk závodí, jak jsem zazávodil v Bratislavě, tak z toho sportu ani nemá radost a ani se mu dál do práce nechce. Mluvil jsem ale s hodně lidmi a přesvědčili mě, že na to mám. Já vím, že na to mám, akorát musím zapracovat na jiných věcech, než na kterých jsem doposud pracoval," přiznal.

Do mistrovství světa zbývá zhruba osm týdnů a na změny je ještě čas. "Jedna z možností je jízdu přeskládat třeba jako na olympijských hrách, kde jsem oba čtverné skoky skočil – jel jsem je hned na začátku. Myslím, že to fungovalo," naznačil Březina.

Jeho sestra cítí největší rezervy ve skocích. "Potřebujeme dopilovat skoky. Aby i levely ve volné byly ty nejvyšší," zdůraznila Eliška.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články