Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Změna na poslední chvíli. Nemohla jsem tomu uvěřit, říká krasobruslařka Kuzmichová

Ostrava – Až do poslední chvíle o své účasti na mistrovství Evropy neměli tušení. Jenže Český krasobruslařský svaz nečekaně rozhodl o tom, že místo plánované dvojice Cortney Mansourová-Michal Češka se domácího mistrovství Evropy účastní taneční pár Nicole Kuzmichová, Alexandr Sinicyn. Pro oba tak půjde o premiéru na velké seniorské akci. Přímý přenos krátkého tance tanečních párů sledujte od 10:55 na ČT sport a ctsport.cz.

Nicole Kuzmichová a Alexandr Sinicyn
zdroj: ČTK autor: Pavel Lebeda

"Bylo to pro nás velké překvapení. Připravovali jsme se na univerziádu, já se vzbudil ráno, podíval na mail a viděl, že jedeme na Evropu," řekl Sinicyn. S Kuzmichovou trénují, žijí a studují v Torontu. "Trochu jsme změnili přípravu, protože budeme závodit o týden dřív. Ale jsme připraveni," uvedl krasobruslař, který se narodil v Praze. Jeho rodiče Rostislav Sinicyn a Natalja Karamyševová ale závodili za tehdejší Sovětský svaz.

Menším šokem byla změna plánů i pro Kuzmichovou. "Nejdříve jsem tomu nemohla uvěřit. Jako sportovec se snažíte být připraveni na všechno, ale my se chystali na jiný závod, měla jsem jiné nastavení hlavy, cestovní plány i program," vysvětlovala rodačka z Toronta, která se Sinicynem závodí třetí sezonu.

Vedení Českého krasobruslařského svazu udělalo změnu týden před startem ostravského šampionátu. Kuzmichová se Sinicynem nahradili dvojici Cortney Mansourová, Michal Češka, protože jsou podle oficiální zprávy "momentálně lépe připraveni na tuto vrcholnou soutěž".

Pár Kuzmichová, Sinicyn vznikl i díky nápadu trenérky Carol Laneové, dobré známé Rostislava Sinicyna. Před lety totiž ani jeden z talentovaných bruslařů neměl s kým závodit. Sinicyn se rozešel s Janou Čejkovou a studoval, Kuzmichová přestala jezdit s Jordanem Hockleyem. Od roku 2014 tak startují spolu.

A protože Kuzmichová již získala i české občanství, chtějí se pokusit kvalifikovat na olympijské hry v příštím roce. "Určitě je to velká úleva. Souviselo s tím hodně cestování tam a zpátky kvůli různému papírování, ale už je vše vyřešené," oddechla si Kuzmichová, že již získala český pas.

Teď ale stále ještě juniorský pár myslí jen na ME. "Pro nás je čest reprezentovat Česko. Jsou to druhé naše závody, co má partnerka české občanství, tak chceme ukázat světu, čeho jsou Češi schopni," usmíval se Sinicyn, který s Kuzmichovou obsadil na loňském juniorském MS jedenácté místo.

V Ostravě, kde loni skončili druzí v závodě juniorské Grand Prix a vytvořili si osobní bodové maximum, chtějí hlavně zajet dobré jízdy. "Nechceme se tolik soustředit na výsledek, ale zajet si osobní rekord," řekla Kuzmichová, která se Sinicynem vstoupí do programu ME ve čtvrtek. "Chceme předvést to nejlepší, co umíme, a udělat všem fanouškům radost," dodal Sinicyn.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články