Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Chen jasně vyhrál Grand Prix v Las Vegas, Bellová porazila Tennellovou těsně

Mistr světa Nathan Chen potvrdil, že má stále výbornou formu. Američan ovládl úvodní závod krasobruslařské Grand Prix v Las Vegas. Přestože v sobotní volné udělal chyby, vyhrál s náskokem 24 bodů před americkým krajanem Vincentem Zhouem a prodloužil vítěznou šňůru, která začala po nezdaru na předloňských olympijských hrách v Pchjongčchangu. Naopak mezi krasobruslařkami činil rozdíl mezi vítěznou Mariah Bellovou a druhou Bradie Tennellovou jen 1,66 bodu.

Je nám líto, video expirovalo.
Mistr světa Chen vyhrál s velkým náskokem Americkou brusli

Tradiční seriál Grand Prix, který bývá testem formy předních závodníků v první polovině sezony, je letos kvůli koronavirové pandemii kratší a omezený na regionální účastníky. Na Americké brusli se na stupně vítězů prosadil jediný zahraniční krasobruslař, Kanaďan Keegan Messing obsadil třetí místo.

Bellové stačil náskok z krátkého programu, ve volné jízdě byly lepší tři soupeřky. Tennellová se dokonce blýskla kombinací trojitého axela s trojitým toeloopem. Soutěž tanečních párů vyhráli favorité Madison Hubbellová a Zachary Donohue, sportovním dvojicím vládli při prvním společném soutěžním startu Alexa Knierimová a Brandon Frazier.

V Las Vegas měl startovat i Michal Březina, Chenův tréninkový partner, ale zranění zad ho o účast připravilo. Po zrušení soutěží v Kanadě a Francii budou v listopadu následovat jen tři další závody - v Číně, Moskvě a Japonsku. Tradiční prosincové finále, naplánované do Pekingu jako testovací soutěž před ZOH 2022, bylo odloženo.

Výsledky GP v Las Vegas:

Muži: 1. Chen 299,15, 2. Zhou (oba USA) 275,10, 3. Messing (Kan.) 266,42.

Ženy: 1. Bellová 212,73, 2. Tennellová 211,07, 3. Shinová (všechny USA) 206,15.

Sportovní dvojice: 1. Scimecaová Knierimová, Frazier 214,77, 2. Calalangová, Johnson 207,40, 3. Luová, Mitrofanov (všichni USA) 189,65.

Taneční páry: 1. Hubbellová, Donohue 211,39, 2. Hawayeková, Baker 202,47, 3. Carreiraová, Ponomarenko (všichni USA) 185,78.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články