Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Zdrcený Březina: Jako by se pode mnou zlomil led

Bratislava - Místo útoku na medaile přišlo velké zklamání. Krasobruslař Michal Březina na mistrovství Evropy v Bratislavě nedokázal navázat na bronz z roku 2013, a přestože byl po krátkém programu třetí, skončil až desátý. Jeho nevydařená volná jízda tak dokonale zapadla do sezony, ve které se mu ani zdaleka nedaří, jak by si přál. Přímý přenos krátkého programu sportovních dvojic sledujte od 13:45 na ČT sport a našem webu, volné jízdy žen pak od 18:00 exkluzivně na ctsport.cz.

Michal Březina
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Byl to zkrat, asi se to nedá vysvětlit. Sám nevím, co se stalo. Vjel jsem na led, cítil jsem se normálně a pak se to najednou vše zbortilo. Jako kdyby se mi zlomil led pod nohama," řekl Březina v prázdné hale Ondreje Nepely. Bezprostředně po skončení jízdy totiž s nikým nechtěl mluvit a rychle odešel do nedalekého hotelu. Nakonec se ale vrátil.

Svěřenec trenéra Karla Fajfra uzavřel soutěž mužů a už předem bylo jasné, že aby získal medaili, musí zajet nejlepší program v sezoně a přiblížit se osobnímu maximu. Hned zkraje ale upadl a následně kupil chybu za chybou. "Nad tím, co musím zajet, jsem nepřemýšlel. Chtěl jsem zajet pěknou jízdu, aby si to diváci užili. V hlavě mi to ale trošku nevyšlo," přiznal.

Když dohrála hudba, už věděl, že ho čeká velký propad výsledkovou listinou. "Bylo mi jasné, že to nebude dobré, už jsem se ani na výsledky nedíval," řekl Březina. Pár nevydařených volných jízd už má za sebou, tak špatné jako v Bratislavě to prý ale nikde nebylo. "Po rozjížďce jsem se přitom cítil hodně dobře," uvedl.

Zklamání bylo o to horší, že se šampionát konal na Slovensku. V hledišti tak měl Březina spoustu fanoušků. "Je to skoro jako doma. Bylo tu hodně lidí z Česka a po středě jich přijelo ještě víc. Kvůli nim mě to hlavně mrzí, že jeli tak daleko a já je všechny zklamal," řekl Březina, který v dějišti závodu vydrží nejméně do večera, kdy se podruhé na ME představí jeho mladší sestra Eliška. "Když se to nepovedlo mně, musí se to povést jí," přál si.

Nyní si Březina týden odpočine a poté se začne připravovat na světový šampionát, který se na přelomu března a dubna uskuteční v Bostonu. "Měl bych jet dva závody, jeden v Oberstdorfu, kde budu trénovat, a druhý ve Vídni. Ještě ale zapřemýšlíme, jestli druhý pojedeme," řekl.

Účastník olympijských her ve Vancouveru a Soči, který má ve sbírce dvě čtvrtá místa z MS, věří, že v zámoří nepříznivě se vyvíjející sezonu zlomí. "Asi to musím zlomit, jiná možnost není. Poslední dobou se mi ty volné jízdy nedaří a asi něco změnit musíme. Takhle dál závodit nechci. Když budu jezdit takhle, radši na závody jezdit nebudu," dodal sebekriticky.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články