Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Za týden začíná ME v krasobruslení. Březinová bratislavský led dobře zná

Brno – Přesně za týden začne v Bratislavě mistrovství Evropy v krasobruslení. Česká republika bude mít zastoupení ve třech kategoriích. Nejzkušenějšími členy výpravy budou sourozenci Březinovi. Celý šampionát budete moci sledovat na ČT sport a na našem webu, odstartuje příští středu právě krátkými programy mužů i žen.

Je nám líto, video expirovalo.
Největšími českými želízky budou na ME sourozenci Březinovi

Eliška Březinová pojede už na své páté mistrovství Evropy v řadě. Do elitní desítky se pokusí prosadit na ledě, který dobře zná. "Před třemi lety jsem tam vyhrála bronzovou medaili na Ondrej Nepela Trophy," připomněla patnáctá z minulých dvou evropských mistrovství.

V lednu příštího roku se evropský šampionát vrátí po osmnácti letech do Česka. O to víc se teď Březinová bude snažit o skvělý výsledek nejen kvůli sobě, ale i kvůli některé z dalších českých krasobruslařek. "Určitě bych ráda vybojovala desáté místo, abychom měly příští rok v Ostravě pro holky dvě místa," uvedla Březinová.

Mistryně republiky si poprvé vybírala hudbu sama. V krátkém programu vsadila na tango a ve volné jízdě na francouzskou Notre Dame de Paris. Otazník visí ještě nad tím, pro jaké skoky se nakonec rozhodne. "Trénujeme trojitého flipa a trojitého lutze nebo také kombinaci s trojitým toeloopem a trojitým lutzem. Uvidíme, co pojedu," nastínila Březinová.

Zatímco Březinová finišuje přípravu v Brně, její bratr ladí formu jako vždy v Oberstdorfu. I letos bude patřit mezi adepty na medaile.

Už teď je jisté, že se šampionátu nezúčastní jedni z favoritů na cenné kovy, taneční pár Juko Kavagutiová, Alexander Smirnov. Kavagutiová, jež v listopadu se Smirnovem vyhrála závod Grand Prix v Číně, si podle informací trenérky Tamary Moskvinové přetrhla při nešťastném pádu na tréninku šlachu v noze. Vedle startu v Bratislavě zmešká dvojice i mistrovství světa, které bude v březnu hostit Boston.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články