Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Vrátí se jí jistota čtverných skoků? Trusovová přechází k Pljuščenkovi

Dril Eteri Tutberidzeové už podstupovat nebude. Elitní krasobruslařka Alexandra Trusovová odchází ze skupiny známé trenérky k jinému věhlasnému sportovci - Jevgeniji Pljuščenkovi.

Alexandra Trusovová
zdroj: ČTK/AP

Patnáctiletá Trusovová je dvojnásobnou juniorskou mistryní světa a bronzovou medailistkou z letošního mistrovství Evropy, ale v poslední sezoně trochu ztratila někdejší skokanskou jistotu. Čtverné skoky už nejsou tak samozřejmé, jako bývaly. Na evropském šampionátu skončila za tréninkovými kolegyněmi Aljonou Kostornou a Annou Ščerbakovovou.

Ze silného týmu, kde se připravovala od roku 2016, se nyní rozhodla odejít. "Proces už začal, připravujeme oficiální dokumenty pro federaci k přestupu Saši Trusovové do mé akademie, mé skupiny," řekl ruským médiím olympijský vítěz z Turína 2006 Pljuščenko.

Je nám líto, video expirovalo.
Třináctiletá Trusovová skočila jako první žena čtverný toeloop

Od trenérky nejúspěšnějších krasobruslařek současnosti Tutberidzeové po OH 2018 odešla dvojnásobná mistryně světa Jevgenija Medvěděvová, která se přesunula do Kanady k Brianu Orserovi. Tehdy to bylo v Rusku hodně sledované a komentované téma.

Podobné to může být i u přestupu další elitní závodnice. Pljuščenko to ale nepovažuje za nic výjimečného. "Život je takový, že sportovec někdy odejde k jinému trenérovi," poznamenal.

Zimní stadiony jsou v Rusku zatím kvůli koronaviru uzavřené. "Všem nám chybí led. Nemůžu se dočkat, až začnu se Sašou pracovat," dodal medailista ze čtyř olympiád.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články