Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Argentina

Valijevová na Grand Prix Ruska vytvořila světový rekord v krátkém programu, Březina je šestý

Michal Březina se po Americké brusli znovu představuje na ledě. Na programu je ruská Grand Prix v Soči a český reprezentant je po krátkém programu zatím na šestém místě. O lepší pozici před sobotními volnými jízdami ho připravila chyba v kombinaci. Vede Japonec Kazuki Tomono. V ženském krátkém programu se blýskla světovým rekordem s ohodnocením 87,42 bodu domácí Kamila Valijevová.

Je nám líto, video expirovalo.
Krátký program Michala Březiny na GP Ruska

Březina na rozdíl od Americké brusle zvládl v krátkém programu čtverný salchow, který předvedl velmi suverénně. Pak se mu ale nepovedl výjezd z trojitého flipu a přerušil kombinaci, v níž zařadil jen dvojitý toeloop. Axel už zase skočil ve velkém stylu, ale nestihl závěr hudby a dostal penalizaci jednoho bodu za překročení času.

Celkem nasbíral 82,31 bodu, téměř o sedm bodů více než při svém prvním letošním startu v Grand Prix v Las Vegas. Na většinu závodníků před sebou má minimální odstup, od třetího Kanaďana Romana Sadovského ho dělí 2,28 bodu. Odskočila vedoucí dvojice Tomono a Moris Kvitelašvili, kteří za vydařené programy se dvěma čtvernými skoky získali přes 95 bodů.

Rostelecom Cup, závod seriálu Grand Prix v krasobruslení v Soči:

Muži - po krátkém programu: 1. Tomono (Jap.) 95,81, 2. Kvitelašvili (Gruz.) 95,37, 3. Sadovsky (Kan.) 84,59, ...6. Březina (ČR) 82,31.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články