Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

V Turíně vrcholí krasobruslařská Grand Prix, představí se i velmi nadějný český taneční pár

Turín hostí finále krasobruslařské série Grand Prix. Závodit budou i junioři. Právě v této kategorii mají naděje na pronikavý úspěch i české barvy díky tanečnímu páru Kateřina a Daniel Mrázkovi. Přímé přenosy včetně juniorské taneční soutěže nabídne ČT sport i ČT sport Plus. Vše začíná ve čtvrtek v 19:15 krátkým programem sportovních dvojic na ČT sport Plus.

Ilia Malinin
zdroj: Twitter ISU Figure Skating

Sourozenci Mrázkovi trénují v Itálii u Mattea Zanniho, kde se připravuje i nejlepší český pár Natálie a Filip Taschlerovi. Vyhráli juniorskou Grand Prix v Ostravě i Itálii a společně s bronzovými medailisty z juniorského MS Nadiiou Bashynskou a Peterem Beaumontem z Kanady vstupují do finále s dvěma výhrami. Navíc si výrazně vylepšili osobní rekordy. Jejich známka za rytmický tanec 71,87 bodu je historicky nejvyšší v juniorské kategorii.

Mrázkovi jsou prvním českým tanečním párem, který se probojoval do finále Grand Prix. Mohou navázat na úspěch sportovní dvojice Anna Dušková, Martin Bidař, která byla v letech 2015 a 2016 ve finále juniorské Grand Prix stříbrná.

V Turíně bude startovat v každé kategorii šest nejlepších z podzimních závodů. Chybějí mezi nimi tradičně silní Rusové, kteří nesmějí na mezinárodní scéně závodit kvůli invazi na Ukrajinu.

Je nám líto, video expirovalo.
Malinin si čtverným axelem zajistil ve finále první příčku

Při jejich absenci je mezi muži jediným Evropanem Ital Danel Grassl, jenž může spoléhat na podporu domácích fanoušků. Bude čelit čtveřici Japonců v čele s úřadujícím mistrem světa Šomou Unem. Ten už je ve finále Grand Prix popáté. Při předchozích čtyřech startech vždy skončil na stupních vítězů, ale ani jednou nevyhrál.

Dvě výhry poslaly do finále Američana Ilju Malinina, který se ve volné jízdě opírá o čtverný axel. Tento mimořádně obtížný skok na začátku této sezony předvedl jako první v historii a zatím se k němu nikdo nepřidal.

Trojnásobné zastoupení má Japonsko mezi ženami, kde nechybí mistryně světa Kaori Sakamotová. Kvalifikovala se také juniorská světová šampionka Isabeau Levitová z USA a jako jediná Evropanka stříbrná z posledního MS Loena Hendrickxová z Belgie.

Favority soutěže sportovních dvojic budou američtí světoví šampioni Alexa Knierimová a Brandon Frazier. V taneční kategorii se očekává souboj elitních zámořských dvojic s domácím párem Charlene Guignardová, Marco Fabbri.

Program vysílání finále GP

Čtvrtek

19:15 - 20:15 GP v krasobruslení Turín (krátký program dvojic) ČT sport plus

20:30 - 21:45 GP v krasobruslení Turín (krátký program mužů) ČT spot a ČT sport Plus

Pátek

17:30 - 18:40 GP v krasobruslení Turín (volné jízdy dvojic) ČT sport Plus

19:45 - 20:45 GP v krasobruslení Turín (rytmické tance) ČT sport a ČT sport Plus

21:00 - 21:55 GP v krasobruslení Turín (krátký program žen) ČT sport a ČT sport Plus

Sobota

13:25 - 14:40 GP v krasobruslení Turín (volné jízdy mužů) ČT sport Plus

18:15 - 19:20 GP v krasobruslení Turín (volné tance juniorů) ČT sport Plus

19:35 - 20:40 GP v krasobruslení Turín (volné tance) ČT sport Plus

20:55 - 22:00 GP v krasobruslení Turín (volné jízdy žen) ČT sport Plus

Neděle

14:00 - 16:30 GP v krasobruslení Finsko (exhibice) ČT sport Plus

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články