Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Úspěšná sezona odrazovým můstkem. Chci jezdit, jako jsem jezdila letos, říká Březinová

Byla to povedená sezona. Po dvanáctém místu na mistrovství Evropy si Eliška Březinová vyrovnala maximum osmnáctou příčkou na světovém šampionátu. Sklidila plody podařené letní přípravy v zámoří, pochvalovala si nové choreografie i stabilizaci skoků. Po krátkém odpočinku se dvaadvacetiletá reprezentantka těší na další sezonu, ve které chce minimálně zopakovat letošní úspěchy.

Eliška Březinová
zdroj: Reuters

"Jsem strašně ráda, jak to dopadlo. Jsem ráda za celou sezonu, protože šla směrem nahoru a vyšla na dvou velkých závodech," řekla Březinová v rozhovoru pro Sportovní zprávy.

Na MS v Miláně se jí nadmíru povedl krátký program, ve kterém si o šest bodů vylepšila osobní maximum. Ve volné jízdě pak spadla při trojitém toeloopu, ale v součtu se i tak mohla radovat ze zisku 153,14 bodu a svého rekordu.

"Bylo třeba zajet čistý kraťas. Ve volné už o nic nešlo, jen o to udržet 18. místo. Jsem za něj spokojená," podtrhla Březinová.

Je nám líto, video expirovalo.
Březinová po MS: Jsem ráda za celou sezonu

Osmnáctá byla také před čtyřmi lety na světovém šampionátu. Od té doby je však konkurence mnohem širší. "Elišce se podařilo obhájit nejlepší umístění v kariéře a přitom je třeba dodat, že světové krasobruslení za posledních několik let, a především za poslední dva roky, udělalo veliký skok kupředu, což logicky znamená, že také Eliška musela udělat velký skok kupředu," vyzdvihl komentátor ČT Miroslav Langer.

Úspěchy se nezrodily samy. Důležitá byla hlavně letní příprava, kterou Březinová absolvovala ve Spojených státech, kde trávila pět měsíců. Pod vedením trenéra Slovenky Nicole Rajičové Igora Krokavce nejenže stabilizovala skokanské prvky, ale zvýšila i obtížnost svých jízd – začala skákat kombinace dvou trojitých toeloopů. K tomu je nutné přičíst i spolupráci s proslulým ruským choreografem Nikolajem Morozovem. "Sedli jsme si a našli jsme k sobě cestu udělat ten správný program," zdůraznila Březinová.

Po náročné sezoně přijde zasloužený odpočinek. Ale Březinová nebude zahálet dlouho. "Už i teď tvoříme nové programy. Čas letí strašně rychle," uvedla sestra úspěšného reprezentanta Michala Březiny, který v Miláně skončil desátý. "Teď to pro mě bude odrazový můstek. Chtěla bych alespoň jezdit tak, jako jsem jezdila letos," dodala.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články