Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Trusovová nebude kvůli zranění závodit v Tokiu, chce se připravit na ruský šampionát

Bronzová medailistka z letošního mistrovství světa Alexandra Trusovová vynechá krasobruslařskou Grand Prix v Tokiu kvůli únavové zlomenině. Potřebuje doléčit zranění, aby se mohla připravit na ruský šampionát. Ten se uskuteční o Vánocích a bude kvalifikací na vrcholné události roku 2022 včetně zimních olympijských her v Pekingu. Přímé přenosy z japonské zastávky Grand Prix sledujte od pátku do neděle na ČT sport a webu ctsport.cz.

Alexandra Trusovová
zdroj: ČTK/AP

V Rusku je řada kvalitních kandidátek na tři místa v reprezentaci a Trusovová není v optimální kondici. Navzdory bolestem chodidla vyhrála v říjnu Americkou brusli, ale zařadila jen jeden čtverný skok, což je na její poměry velmi málo.

"Jsem ráda, že jsem dokázala zajet čistě, ale do budoucna chci skočit víc čtverných skoků. Byla jsem trošku víc nervózní, protože moje příprava nebyla kvůli zranění tak dobrá, nejezdila jsem tolik jízd vcelku," řekla po závodě v Las Vegas.

Sedmnáctiletá krasobruslařka, která se po MS vrátila od Jevgenije Pljuščenka k bývalé trenérce Eteri Tutberidzeové, musela ale zrušit druhý start v Grand Prix naplánovaný na tento týden.

"Je to na důrazné doporučení lékařů. Všechna jejich doporučení byla odsouhlasena ruskou krasobruslařskou federací a společně jsme se rozhodli, že pro Trusovovou je zásadní se zotavit a v klidu se připravit na ruský šampionát, aby se mohla kvalifikovat na olympijské hry," citoval časopis International Figure Skating generálního ředitele svazu Alexandra Kogana.

Vedle přemožitelek z jarního světového šampionátu ve Stockholmu Anny Ščerbakovové a Jelizavety Tuktamyševovoé bude Trusovová v boji o olympijské hry čelit také debutantce na seniorské scéně Kamile Valijevové, která s nejvyšší známkou historie 265,08 bodu dominovala na Kanadské brusli, a evropské šampionce z roku 2020 Aljoně Kostorné.

Po dvojnásobném olympijském šampionovi Juzuru Hanjuovi je Trusovová druhou velkou hvězdou, která se z NHK Trophy kvůli zranění odhlásila. Závod se v Japonsku uskuteční na konci tohoto týdne.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články