Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Taschlerovy čeká dodatečná olympijská kvalifikace. Závodit budou v Oberstdorfu

Pojede taneční pár Natálie a Filip Taschlerovi na olympijské hry? O místech pro Peking 2022 se rozhodne v příštích dnech během dodatečné kvalifikace v Oberstdorfu. Olympijská místa v jejich kategorii vyjedou čtyři ze 17 párů.

Natálie Taschlerová, Filip Taschler
zdroj: ČTK/AP autor: Martin Meissner

Mladí čeští reprezentanti patří k předním adeptům na postup. "Trošku to vnímáme, ale pracujeme s tím. Nechceme do toho závodu jít s tím, že jsme nejlepší. Určitě víme, že tam nějaká šance je, a žene nás to dopředu. Máme mentální kouče, kteří nám pomáhají," řekl dvaadvacetiletý Taschler.

Jeden z nejdůležitějších závodů sezony je čeká hned v jejím úvodu. Také proto měli po mistrovství světa, kde obsadili 22. příčku, jen týden volna. Pak už pracovali na programech pro tuto sezonu. Základ volného tance nechali z loňského roku, pro rytmický tanec s prvky hip hopu a street dance vsadili na Madonnu.

"Ten kraťas máme jako takovou menší party. Je to ikonická hudba. Ty rytmy nám sedí. Dva tři roky jsme se kromě krasobruslení věnovali i street dance, když jsme byli menší," pochvaloval si Taschler.

Na měsíc je v přípravě zastavilo jeho zranění kolena. "Žádná tragédie to nebyla, všechny programy už byly hotové. Možná ta pauza pomohla, že jsme se vrátili s větší energií," poznamenal. Do sezony pak vstoupili pátým místem na Lombardia Trophy. "Jsme spokojeni s výkonem, který jsme tam předvedli. Myslím, že jsme se zvládli připravit," pochvalovala si jeho mladší sestra.

Oberstdorf je jejich oblíbenou destinací. Loni zdejší Nebelhorn Trophy vyhráli a strávili zde i hodně času na soustředěních. "Oberstdorf obecně máme moc rádi. Celé to místo je plné pozitivní energie. Jsme rádi, že jsme se mohli vrátit. Určitě jsme si vzpomněli na ten loňský závod, moc jsme si to užili," vyprávěla Taschlerová.

Pokud by se do Pekingu kvalifikovali, podle předběžných informací zřejmě budou potřebovat pro olympijskou účast očkování, jinak by je v Číně čekala třítýdenní karanténa. Vakcínu proti koronaviru, který loni na podzim prodělali, si nechali dát v létě. "Podmínky na závodech jsou přísné, tak jsme se rozhodli, že se necháme naočkovat. Nedalo se nic dělat, protože závodit chceme," řekla Taschlerová.

Rytmický tanec čeká krasobruslaře v Oberstdorfu v pátek od 10:30, volné tance jsou naplánované na sobotní podvečer.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články