Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Taschlerovi ve Finsku zopakovali 5. místo. Malinin znovu skočil čtverného axela

Ve finském Espoo pokračovala krasobruslařská Grand Prix. Natálie a Filip Taschlerovi po rytmickém i volném tanci obsadili 5. místo. Zlaté příčky si vybruslili bronzoví tanečníci z MS Piper Gillesová a Paul Poirier. Krasobruslař Ilja Malinin znovu čtverným axelem nedal pochyb o svých schopnostech a zvítězil v kategorii mužů. Závěrečnou exhibici sledujte v neděli od 13 hodin na ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Taschlerovi jsou po životním volném tanci znovu pátí v Grand Prix

Český sourozenecký pár se na rozdíl od závodu v Sheffieldu, kde partnerka pokazila twizzly, vyhnul vážnějšímu zaváhání. Taschlerová bezprostředně po závěrečné póze neskrývala nadšení a o chvíli později se čeští reprezentanti dočkali také odměny v podobě nevídaně vysoké známky. Poprvé v kariéře získali za volný tanec přes 110 bodů, osobní rekord si vylepšili zhruba o tři a půl bodu na 111,79. Dařilo se ale i párům před nimi, takže to na posun nestačilo.

Kanaďané Gillesová a Poirier na nejlepší rytmický tanec navázali jednoznačně nejlepším volným tancem. V celkovém součtu vyhráli zhruba o sedmnáct bodů před Američany Kaitlin Hawayekovou a Jeanem-Lucem Bakerem a po úspěchu na Kanadské brusli si připsali druhou výhru v letošním seriálu.

Totéž dokázal domácí vítěz Americké brusle Ilja Malinin, i když se tentokrát při unikátním čtverném axelu dotkl rukou ledu. Přidal k němu další čtyři čtverné skoky a ze druhého místa po krátkém programu se posunul jasně na vrchol. Vítěz krátkého programu Kévin Aymoz z Francie doplatil na nižší obtížnost a po volné jízdě bez čtverného skoku se propadl na třetí místo. Dostal se před něj Japonec Šun Sato.

Soutěž žen vyhrála Japonka Mai Miharaová. Dvojnásobná vítězka mistrovství čtyř kontinentů využila zaváhání úřadující vicemistryně světa Loeny Hendrickxové z Belgie a rovněž si připsala druhou výhru v seriálu. Do prosincového finále Grand Prix ale postoupily obě.

V soutěži sportovních dvojic se po devíti letech znovu dočkali vítězství italští krasobruslaři. Na úspěch Stefanie Bertonové a Ondřeje Hotárka z roku 2013 v Espoo navázali Rebecca Ghilardiová a Filippo Ambrosini.

Soutěž v Espoo byla posledním, šestým dílem základní části Grand Prix. Finále bude od 8. do 11. prosince hostit Turín.

Závod seriálu Grand Prix v krasobruslení v Espoo (Finsko):

Muži: 1. Malinin (USA) 278,39, 2. Sato (Jap.) 262,21, 3. Aymoz (Fr.) 255,69.

Ženy: 1. Miharaová (Jap.) 204,14, 2. Hendrickxová (Belg.) 203,91, 3. Kawabeová (Jap.) 197,41.

Sportovní dvojice: 1. Ghilardiová, Ambrosini (It.) 189,74, 2. Efimovová, Blommaert (Něm.) 170,75, 3. Metelkinová, Parkman (Gruz.) 166,56.

Taneční páry: 1. Gillesová, Poirier (Kan.) 219,49, 2. Hawayeková, Baker (USA) 202,46 3. Turkkilaová, Versluis (Fin.) 191,79, ...5. Taschlerová, Taschler (ČR) 186,39.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články