Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ME Maďarsko

Taschlerovi sahají v Espoo po medaili, od bronzu je po rytmických tancích dělí necelý bod

Povedený vstup do evropského šampionátu mají za sebou sourozenci Taschlerovi. Po životním výkonu se známkou 76,91 bodu zařadili do vyrovnané skupiny párů na třetím až šestém místě a z páté příčky je od bronzu je dělí jen 65 setin bodu. Vedou Italové Charlene Guignardová a Marco Fabbri. Volný tanec je na programu v sobotu od 17:25 a sledovat ho můžete na ČT sport plus.

Taschlerovi v rytmickém tanci potvrdili, že jsou aktuálně největšími nadějemi českého krasobruslení. Rytmický tanec předvedli ve velkém nasazení bez technických chyb a osobní rekord z úvodu této sezony si vylepšili o bod a půl.

Ve srovnání s minulým evropským šampionátem, kde skončili jedenáctí, byli o více než sedm bodů lepší. "Jelo se nám skvěle, možná jsme moc chtěli, takže na konci už to bylo tak trochu na hraně," uvedl Taschler.

Čeští reprezentanti byli jednoznačně nejlepším párem předposlední rozjížďky a dostali do varu i publikum. "Diváci byli skvělí, já jsem nejvíc slyšela naši maminku," podotkla s úsměvem Tachlerová.

"Vždycky je to pro bruslaře super, když diváci začnou tleskat do rytmu, pak to chceme ještě víc rozjet," doplnil ji její bratr.

Ze čtveřice párů na třetím až šestém místě, která se vešla do 1,07 bodu, získali čeští sourozenci nejvíce bodů za techniku. Kvůli o něco nižší druhé sadě známek ale zatím těsně prohrávají s domácími Finy Juulií Turkkilaovou a Matthiasem Versluisem, kteří drží průběžnou třetí pozici.

O boji o medaile před sobotními volnými jízdami Taschlerovi nepřemýšlejí. "Chceme dostat ten skvělý pocit do diváků i rozhodčích a uvidíme, na co to bude stačit," řekla Taschlerová.

První dva páry skupině pronásledovatelů výrazně odskočily. Zkušení Italové Guignardová a Fabbri, kteří se loni i za účasti ruských krasobruslařů protlačili na ME k bronzu, získali za rytmický tanec 85,53 bodu.

Vybudovali si náskok 1,41 bodu před Brity Lilah Fearovou a Lewisem Gibsonem, kteří útočí na první velkou medaili. Dosud byla jejich maximem pátá místa na ME 2020 a 2022.

Mistrovství Evropy v krasobruslení v Espoo:

Taneční páry - po rytmickém tanci: 1. Guignardová, Fabbri (It.) 85,53 b., 2. Fearová, Gibson (Brit.) 84,12, 3.Turkkilaová, Versluis (Fin.) 77,56, 4. Reedová, Ambrulevičius (Lit.) 77,33, 5. Taschlerová, Taschler 76,91, 6. Loparevová, Brissaud (Fr.) 76,49.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články