Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tancům vládnou kanadští navrátilci, Kuzmichová se Sinicynem do finále nepostoupili

Helsinky – Český pár Nicole Kuzmichová, Alexandr Sinicyn zajel krátký tanec na mistrovství světa solidně a získal za něj 51,02 bodu. Celkově obsadil 26. místo a do volných tanců se neprobojoval. V souboji o přední příčky po prvním klání vedou s velkou převahou olympijští šampioni z roku 2010 Tessa Virtueová a Scott Moir. Úřadující mistři světa Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron z Francie jsou druzí s odstupem více než pěti a půl bodu a za nimi se seřadily s malým mankem tři americké dvojice. Přímý přenos volných jízd žen vysílá web ctsport.cz od 17:00, od 18:00 pak i ČT2.

"Jsme velice spokojení s naším výkonem. Udělali jsme všechno, co jsme mohli. Oproti Evropě jsme se zlepšili," zhodnotil výkon českého páru Sinicyn.

Kuzmichová se Sinicynem podobně jako Michaela Lucie Hanzlíková krátce před seniorským šampionátem startovali na mistrovství světa juniorů. Museli se přeorientovat na náročnější programy a v Helsinkách předvedli solidní výkon bez výraznější chyby. Na ME byli Češi rovněž šestadvacátí.

Mladý taneční pár se chce pokusit o postup na olympijské hry. Plánuje zabojovat při zářijové dodatečné kvalifikaci v Oberstdorfu. "Doufáme, je to naším cílem. Čeká nás hodně práce přes léto. Snad se nám to v září povede," dodal český rodák Sinicyn.

Kanaďané zastínili i obhájce titulu

Virtueová a Moir se v této sezoně vrátili po přestávce, která trvala od olympiády 2014 v Soči. V krátkém tanci v rytmu blues a hip hopu nedali soupeřům šanci. S přispěním dokonalých twizzlů, při nichž byli blizoučko u sebe, zhruba o dva body vylepšili vlastní historické maximum z prosincového finále Grand Prix.

Kanadský taneční pár Tessa Virtueová a Scott Moir
zdroj: Reuters

Před volným tancem odskočili všem soupeřům včetně Francouzů Gabrielly Papadakisové a Guillaumea Cizerona, kteří loni a předloni vyhráli mistrovství světa i Evropy a letos triumfovali na ME v Ostravě. S Kanaďany ale prohráli v závodě Grand Prix v Japonsku i při finále tohoto seriálu.

Dnes za nimi zaostali především v technické obtížnosti a ve volném tanci budou muset čelit útoku dvou amerických párů. Průběžně třetí jsou Madison Hubbellová a Zachary Donohue, čtvrté místo patří obhájcům bronzu Madison Chockové a Evanu Batesovi. Mezi druhou a čtvrtou příčkou je rozdíl pouhých 64 setin bodu.

Výsledky MS v krasobruslení

Taneční páry - po krátkém tanci: 1. Virtueová, Moir (Kan.) 82,43, 2. Papadakisová, Cizeron (Fr.) 76,89, 3. Hubbellová, Donohue 76,53, 4. Chocková, Bates 76,25, 5. Shibutaniová, Shibutani (všichni USA) 74,88, 6. Weaverová, Poje (Kan.) 74,84, ...26. Kuzmichová, Sinicyn (ČR) 51,02.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články