Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIM Speedway Grand Prix Chorvatsko

Startuje krasobruslařská Grand Prix. Březina ukáže své umění v Las Vegas

Krasobruslařům začíná seriál Grand Prix, nejdůležitější závody první poloviny sezony. Jediný český zástupce Michal Březina závodí hned v prvním díle seriálu v americkém Las Vegas. Přímý přenos krátkého programu mužů sledujte od 23:35 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Sezonu zahájil Březina čtvrtým místem v Šanghaji. Americká brusle bude jeho druhým startem v sezoně. "Nebyla to žádná sláva, ale takový ten standard jsem si zajel. Věděl jsem, na čem musím zapracovat do dalšího závodu. Zapracovali jsme na tom a uvidíme, jak to dopadne," uvedl osmý muž letošního mistrovství světa.

S trenérem Rafaelem Arutjunjanem pracovali především na odstranění chyb ve druhé polovině volné jízdy. "Cítím se dobře. Nervózní je každý závodník před závodem. Ale když má člověk natrénováno a ví, že tam jde předvést to, co má natrénované, tak z toho nemusí být až tak nervózní. Samozřejmě chci zajet co nejlíp, ale je to začátek sezony, takže uvidíme, jak to dopadne," řekl devětadvacetiletý český krasobruslař.

Favoritem v Las Vegas bude úřadující mistr světa Američan Nathan Chen. K adeptům na přední umístění patří také třetí muž loňského finále Grand Prix Korejec Čcha Čun-hwan nebo někdejší dvojnásobný bronzový medailista z MS Číňan Ťin Po-jang, který Březinu porazil v Šanghaji.

Vystřihne Ščerbakovová čtverný lutz?

Seniorský debut čeká v Las Vegas juniorskou vicemistryni světa Annu Ščerbakovovou z Ruska, která má v repertoáru i čtverný lutz a hned bude patřit k favoritkám. Utká se mimo jiné se zkušenější krajankou Jelizavetou Tuktamyševovou, jejíž silnou zbraní je trojitý axel.

Pozvaní krasobruslaři mají v Grand Prix dva starty. V dalších závodech se představí olympijská šampionka a úřadující mistryně světa Alina Zagitovová, čtyřnásobní mistři světa v kategorii tanečních párů Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron nebo dvojnásobní světoví šampioni ve sportovních dvojicích Suej Wen-ťing a Chan Cchung.

V každém ze šesti závodů se utká dvanáct mužů, dvanáct žen, osm sportovních dvojic a deset tanečních párů. Šestice nejlepších v každé kategorii postoupí do finále, které se uskuteční od 5. do 8. prosince v Turíně.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články