Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sportovní pár Žuková, Bidař spolu z rodinných důvodů partnerky nebude dál závodit

Sportovní dvojice Jelizaveta Žuková, Martin Bidař se rozpadla. Ruská rodačka Žuková z rodinných důvodů ukončila spolupráci po třech letech, pár se dal dohromady v roce 2019. Novinu oznámil krasobruslařský svaz v tiskové zprávě. České krasobruslení tak má jedinou dospělou sportovní dvojici Federica Simioliová, Alessandro Zarbo, která na podzim vyměnila italské barvy za české.

Jelizaveta Žuková a Martin Bidař
zdroj: Reuters

Posledním společným závodem Žukové a Bidaře byla v říjnu Kanadská brusle, kde při debutu v Grand Prix skončili šestí. Z rodinných důvodů pak odvolali druhý start v tomto seriálu a nezúčastnili se ani mezinárodního mistrovství republiky v Budapešti. Nyní je jasné, že už společně pokračovat nebudou. "Jsem ráda, že reprezentuji Česko, a chtěla bych vyjádřit velké poděkování za všechnu podporu, kterou jsem vždy dostávala. Nechci se loučit a je možné, že se naše cesty ještě sejdou," napsala Žuková vedení Českého krasobruslařského svazu.

Svaz v tiskové zprávě nespecifikoval, o jaké rodinné důvody se jedná. "Konec naší dvojice mě opravdu hodně mrzí, ale Líza prochází náročným životním obdobím a její rozhodnutí respektuju. Je to talentovaná krasobruslařka, ale jsou důležitější věci než sport. Přeju jí pouze to nejlepší," uvedl Bidař.

Rozchod mrzí i předsedu svazu Stanislava Židka. "Martin s Lízou byli opravdu talentovanou dvojicí, na ledě se rychle sladili a předváděli hodně kvalitní výkony. I proto nás aktuální konec této sportovní dvojice nepotěšil, ale samozřejmě důvod tohoto rozhodnutí naprosto chápeme," uvedl.

Pro Bidaře byla Žuková druhou krasobruslařskou partnerkou od jara 2018, kdy se překvapivě rozešli s Annou Duškovou, s níž mu odborníci po juniorském světovém titulu a prvních úspěších v dospělé kategorii předpovídali velkou budoucnost. Se Žukovou to Bidař dotáhl na 15. místo na MS 2021, které jim zajistilo účast na ZOH v Pekingu. Tam skončili letos v únoru sedmnáctí. Na světovém šampionátu nestartovali, protože Žuková nestačila doléčit kotník poraněný na olympiádě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články