Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Sportovní dvojice Žuková, Bidař nebude závodit na MS ve Francii. Za vše může zranění

Sportovní dvojice Jelizaveta Žuková, Martin Bidař se nezúčastní mistrovství světa v krasobruslení, které se uskuteční příští týden ve francouzském Montpellier. Partnerka nedoléčila zranění kotníku, které si přivodila těsně před krátkým programem na únorových olympijských hrách v Pekingu.

Jelizaveta Žuková a Martin Bidař
zdroj: Reuters

"Letos se bohužel nezúčastníme blížícího se MS. Nejsme ještě na 100 procent uzdraveni po OH. Všem moc děkujeme za podporu a pochopení," uvedl Bidař.

"Všichni jsme věděli, že od olympiády zranění přetrvává, a doufali jsme, že se to dá do pořádku tak, aby mohli Martin s Lízou trénovat a odletět na mistrovství světa. Tým fyzioterapeutů a lékařů dělal, co mohl, ale zranění se nepodařilo doposud doléčit," uvedl předseda Českého krasobruslařského svazu Stanislav Židek.

Před Žukovou a Bidařem se přitom otevírala šance na dobré umístění, protože na MS nesmějí závodit silné ruské dvojice a tradičně tam bývá po olympiádě prořídlá konkurence. "Pro sportovní dvojici to mohl být ideální vstup do nového olympijského cyklu s ohledem na to, že je letos šampionát po olympiádě a některé páry se rozhodly právě po Pekingu skončit. Bohužel zranění přetrvává, ale budeme věřit, že bude vše brzy v pořádku," dodal předseda.

Česko nakonec neobsadí ani kategorii mužů. Dlouholetý lídr českého týmu Michal Březina se podle všeho na olympiádě rozloučil s kariérou a původně plánovaný náhradník Georgii Reshtenko odcestuje na světový šampionát juniorů. Na seniorském MS tak budou české barvy reprezentovat jen Eliška Březinová a taneční pár Natálie a Filip Taschlerovi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články