Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Šest závodníků z šesti zemí. Březina očekává zajímavé finále Grand Prix

Michal Březina zažije podruhé v kariéře atmosféru finále světové Grand Prix. Do závodu v kanadském Vancouveru, který v noci na pátek startuje krátkým programem, se kvalifikovalo šest nejlepších závodníků sezony. Dlouhodobě nejlepší český krasobruslař očekává vyrovnanou soutěž. Věří, že je na vyvrcholení úvodní části sezony ve Vancouveru připraven stejně dobře jako na Americkou brusli a závod v Helsinkách, kde skončil druhý. Až na místě se rozhodne, zda tentokrát zařadí do volné jízdy druhý čtverný salchow.

Michal Březina
zdroj: Reuters autor: Joe Nicholson

Absence dvojnásobného olympijského vítěze Juzurua Hanjua podle něj nebude hrát velkou roli. "Je tam šest nejlepších bruslařů z toho seriálu Grand Prix. Všichni můžeme zajet dobře, všichni můžeme zajet s chybami. Myslím si, že je to taky poprvé po dlouhé době, co na tom finále je šest různých zemí. Bude to docela zajímavý závod," řekl osmadvacetiletý krasobruslař.

Evropské barvy bude hájit společně s jednatřicetiletým Rusem Sergejem Voronovem, dalším ze skupiny těch nejzkušenějších krasobruslařů současné světové scény. "Známe se už strašně dlouho. Už jsme spolu v podstatě jezdili v juniorech. To už je docela dlouhá kariéra. Myslím si, že my se s tím popereme docela dobře," věří Březina.

Kvůli finále Grand Prix zřejmě nebude startovat na mistrovství republiky, které se jako společný šampionát ČR, Slovenska, Polska a Maďarska uskuteční od 13. do 15. prosince v Budapešti. "Oficiálně můj trenér dostal zprávu, že na mistrovství republiky díky tomu finále jet nemusím," řekl svěřenec Rafaela Arutjunjana. Je rád, že si dlouhou cestu do Evropy asi ušetří. "Začátek sezony byl docela dlouhý. Myslím si, že i moje tělo potřebuje nějaký oddech," poznamenal.

A pak už se Březina začne chystat na lednové mistrovství Evropy v Minsku. Na šampionátu se nakonec utká i s vítězem posledních šesti ME Javierem Fernándezem, který oznámil, že právě mistrovství Evropy bude jeho posledním velkým závodem v životě. "Bude docela zajímavé vidět, jak bude schopen se na to připravit. Co jsem slyšel, tak přes léto ani na začátku sezony vůbec netrénoval, takže uvidíme, jak se s tím popere," komentoval Březina rozhodnutí svého španělského rivala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články