Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Savchenková s Massotem na rok přeruší kariéru. Chtějí si odpočinout

Na olympijských hrách v Pchjongčchangu i mistrovství světa v Miláně vybojovali zlaté medaile a završili tak prozatím tříletý cyklus úspěšné spolupráce. Aljona Savchenková a Bruno Massot oznámili, že minimálně na rok přeruší kariéru. Sportovní dvojice nebude závodit, jen vystupovat na exhibicích.

Aliona Savchenková a Bruno Massot
zdroj: Reuters

Savchenková se s Massotem dala dohromady v roce 2014 poté, co její bývalý partner Robin Szolkowy ukončil kariéru. Po boku francouzského krasobruslaře letos v Koreji získala vytoužené olympijské zlato. Se Szolkowým sice byla pětkrát mistryní světa, ale ze ZOH měla jen dva bronzy. Úspěšnou sezonu pak završili titulem na mistrovství světa.

Teď si chtějí minimálně na rok od krasobruslařských závodů odpočinout. "Máme spoustu vystoupení a dalších termínů, chceme zkusit i jiné věci. Kvůli tomu bychom se nemohli na závody stoprocentně připravit. A navíc se Brunovi narodí potomek, takže by pro něj bylo těžké se koncentrovat na výkon," řekla čtyřiatřicetiletá ukrajinská rodačka Savchenková.

Je nám líto, video expirovalo.
Vítězná a rekordní volná jízda sportovní dvojice Savchenková, Massot

S Massotem pro příští sezonu podepsali smlouvu s lední revue Holiday on Ice. Savchenková bude navíc trénovat americkou sportovní dvojici Alexa Scimecaová-Knierimová, Chris Knierim.

Nad jejich případným návratem v roce 2019 se vznáší otazník. "Může to dopadnout tak, že se vrátíme, nebo ne," poznamenala Savchenková. Komplikací pro případný návrat by bylo mimo jiné to, že jejich trenér Alexander König začal pracovat v Berlíně a Savchenková stěhování ze současné základny v Oberstdorfu odmítá. "To vůbec nepřipadá v úvahu. Miluju přírodu a krátké vzdálenosti v Oberstdorfu," poznamenala.

Devětadvacetiletý Massot bude více času trávit v rodné Francii. Jeho snoubenka očekává v říjnu narození jejich prvního společného potomka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články