Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Ruští krasobruslaři uspořádají vlastní soutěž. Chybět nebude ani Valijevová

Na probíhajícím mistrovství světa startovat nemohou, a tak budou závodit na vlastní akci. Ruští krasobruslaři se předvedou od pátku do neděle na Channel One Trophy, na které se představí i evropská šampionka Kamila Valijevová, která měla v prosinci na národním šampionátu pozitivní dopingový test. Ten vyšel najevo po týmové soutěži na olympijských hrách a stále se řeší.

Valijevová navzdory tomu mohla závodit i v individuální soutěži, v níž po pokažené volné jízdě skončila čtvrtá. Olympijské zlato získala jiná svěřenkyně kontroverzní trenérky Eteri Tutberidzeové Anna Ščerbakovová. Ta je rovněž ve startovní listině Channel One Trophy stejně jako loňská vicemistryně světa Jelizaveta Tuktamyševová.

Elitní ruští krasobruslaři změří při týmovém formátu náhradní soutěže síly i v ostatních kategoriích. Závodit bude řada čerstvých olympijských medailistů z Pekingu – sportovní dvojice Jevgenija Tarasovová se Stanislavem Morozovem a Anastasia Mišinová s Aleksandrem Galljamovem a taneční pár Victoria Sinicinová, Nikita Kacalapov.

Soutěž potrvá od pátku do neděle. Začne se v pátek "skokanským festivalem", v sobotu se pojedou krátké programy a v neděli volné jízdy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články