Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Rusko zvýšilo náskok a je blízko vítězství ve World Team Trophy

Před závěrečným dnem má k premiérovému triumfu v krasobruslařské World Team Trophy nejblíže Rusko, které v japonské Ósace zvýšilo náskok. Roli úřadujících mistrů světa potvrdili výhrami tanečníci Viktoria Sinicinová a Nikita Kacalapov a sportovní dvojice Anastasia Mišinová, Alexsandr Galljamov. V součtu s volnými jízdami mužů, které ovládl Nathan Chen z USA, vedou Rusové v prestižní týmové soutěži o osm bodů před obhájci trofeje ze Spojených států amerických.

Viktoria Sinicinová a Nikita Kacalapov
zdroj: ČTK/AP

Tradiční krasobruslařská velmoc nasadila do letošního ročníku nevídaně silný tým a hodlá ukončit kralování Američanů a Japonců.

Hlavním konkurentům se Rusko vyrovnalo i v mužské kategorii, která je jeho "nejslabší" disciplínou. Třetí místo Michaila Koljady a pátá příčka Jevgenije Semeněnka přinesly dohromady 18 bodů, což byl stejný bodový zisk jako u dvojice japonských krasobruslařů a o bod více než u Američanů. Chen sice znovu porazil dvojnásobného olympijského šampiona Juzurua Hanjua a zvítězil, ale americká dvojka Jason Brown byla až osmá.

Ruská pozice je velmi výhodná i s ohledem na disciplíny, které zbývají. V sobotu se budou hodnotit volné jízdy sportovních dvojic a volné jízdy žen. V obou kategoriích mají Rusové v sestavě ty nejlepší z nedávného mistrovství světa ve Stockholmu.

Výsledky:

Muži - volná jízda: 1. Chen (USA) 203,24 bodu, 2. Hanju (Jap.) 193,76, 3. Koljada (Rus.) 180,72.

Taneční páry - volný tanec: 1. Sinicinová, Kacalapov (Rus.) 130,15, 2. Guignardová, Fabbri (It.) 124,75, 3. Hawaeková, Baker (USA) 110,16.

Sportovní dvojice - krátký program: 1. Mišinová, Galljamov (Rus.) 73,77, 2. Della Monicaová, Guarise (It.) 66,09, 3. Miuraová, Kihara (Jap.) 65,82.

Průběžné pořadí: 1. Rusko 91 bodů, 2. USA 83, 3. Japonsko 78

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články