Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Ruské páry nezaváhaly a ovládly soutěž sportovních dvojic. Zlato získali Bojkovová a Kozlovskij

Ve Štýrském Hradci pokračuje krasobruslařský šampionát. Na programu byla soutěž sportovních dvojic a jejich volné jízdy. Ve výrazném vedení byl po krátkém programu ruský pár Alexandra Bojkovová a Dmitrij Kozlovskij, kteří svou převahu jasně potvrdili i ve volných jízdách. Do Ruska putuje i stříbro (Jevgenija Tarasovová, Vladimir Morozov) a bronz (Darja Pavljučenkovová, Denis Chodykin). Podrobnosti připravujeme.

Osmnáctiletá Bojkovová a o dva roky starší Kozlovskij jako jediní z nejsilnější čtyřčlenné rozjížďky nespadli. Za provedení všech prvků dostali od rozhodčích kladné hodnocení a vylepšili si osobní rekord takřka o tři body na 152,24. Z loňské bronzové pozice se tak posunuli až na evropský trůn, který uvolnili odpočívající Francouzi Vanessa Jamesová a Morgan Cipres.

Šampioni z let 2017 a 2018 Tarasovová a Morozov se z boje o titul vyřadili sami. Na rozdíl od krátkého programu zvládli všechny zvedačky, ale zradily je sólové skoky. Tarasovová skočila jen dvojitý salchow a upadla při trojitém toeloopu, čímž přišli o kombinaci.

Přesto se zkušení Rusové posunuli ze třetího místa po krátkém programu na stříbrnou pozici. Nechali o 2,11 bodu za sebou další mladé reprezentační kolegy Pavljučenkovovou a Chodykina. Ti doplatili na nešťastný pád sedmnáctileté Pavljučenkovové v samém závěru výjezdu z odhozeného flipu, přesto se po loňském pátém místě mohli radovat z první velké medaile. Zbytek Evropy v čele s Italy Nicole Della Monicaovou a Matteem Guarisem ztratil na Rusy přes 12 bodů.

Česko stejně jako loni a předloni na ME v této kategorii zastoupení nemělo. Anna Dušková s Radkem Jakubkou nemohli získávat potřebné body na mezinárodních soutěžích kvůli partnerčinu zranění. Bývalý partner Duškové Martin Bidař s novou partnerkou Jelizavetou Žukovou nemohl Česko v kvalifikačním období reprezentovat ve světě.

Je nám líto, video expirovalo.
Volná jízda Alexandry Bojkovové a Dmitrije Kozlovského

Mistrovství Evropy v krasobruslení ve Štýrském Hradci (Rakousko):

Sportovní dvojice - konečné pořadí: 1. Bojkovová, Kozlovskij 234,58 bodu, 2. Tarasovová, Morozov 208,64, 3. Pavljučenkovová, Chodykin (všichni Rus.) 206,53, 4. Della Monicaová, Guarise (It.) 194,44, 5. Haseová, Seegert (Něm.) 186,39, 6. Zieglerová, Kiefer (Rak.) 177,41.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články