Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Přípravu jsem koncipoval jinak, říká Březina před začátkem ME

V minulé sezoně se řadil k nejlepším v hodnocení Grand Prix, nyní se mu ale tolik nedaří. Michal Březina ale cítí, že forma stoupá a věří, že vše prodá na evropském šampionátu. Ten už ve středu startuje ve Štýrském Hradci krátkým programem. Přímé přenosy z ME sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz. Krátký program mužů začíná na webu ve středu od 11:20.

Zatímco v roce 2018 Březina v Grand Prix ve finále jako nejlepší Evropan obsadil čtvrté místo, tentokrát měl ke zopakování finálové účasti daleko.

"V minulé sezoně probíhala příprava jinak. Od května jsem se intenzivně připravoval a v průběhu sezony jsem měl vrchol na finále Grand Prix. Proto Evropa dopadla, jak dopadla, prostě mi došly síly. Ale na mistrovství světa už to bylo lepší. Letos to bylo jinak. Začal jsem s přípravou až někdy ke konci července," řekl Březina.

Na prosincovém mezinárodním mistrovství České republiky zajel nejlépe v sezoně. V krátkém programu i volné jízdě zvládl čtverné salchowy, se kterými měl v prvních závodech problémy, a známkou 164,58 za volnou jízdu se na necelé tři body přiblížil k osobnímu rekordu z loňského MS.

Je nám líto, video expirovalo.
Březina kraloval mistrovství republiky a pochvaloval si atmosféru

Na mistrovství Evropy plánuje jet volnou se dvěma čtvernými skoky. "V podstatě to bude úplně stejné jako na mistrovství ČR," podotkl Březina. Pod vedením kouče Rafaela Arutjunjana absolvoval standardní přípravu.

"Nezaměřili jsme se na nic konkrétního. Důležité bylo najezdit programy a dopilovat trošku čtverné skoky, aby bylo vše tak, jak má," řekl bronzový medailista z ME 2013.

Od olympijské sezony 2017/18 se vznáší nad pokračováním jeho kariéry otazník. S přispěním přesvědčování trenéra Arutjunjana a předsedy českého svazu Stanislava Žídka ale závodí dál. Nepřipouští si, že šampionát ve Štýrském Hradci může být jeho poslední ME. "To nevím, uvidí se. Přijel jsem odjet mistrovství Evropy a na konci sezony se uvidí, jestli budu pokračovat dále," řekl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články