Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Papadakisová a Cizeron jsou potřetí v řadě mistry Evropy mezi tanečními páry

Ostrava – Krátký program naznačil, že by mohlo mezi tanečními páry dojít k překvapení. Svým volným tancem ho ale Gabriella Papadakisova a Guillaume Cizeron nepřipustili ani náhodou. Francouzský pár zajel fantastickou jízdu a potřetí v řadě bere na evropském šampionátu zlato. Stříbro putuje do Itálie pro Annu Cappelliniovou a Lucu Lanotteho, Rusové Bobrovová a Solovjev jsou třetí. Český pár Kuzmichová-Sinicyn do sobotního programu nepostoupil.

Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron
zdroj: Reuters autor: DAVID W CERNY

Druhé Annu Cappelliniovou a Lucu Lanotteho z Itálie nakonec vítězové porazili o tři body. Bronz získali Rusové Jekatěrina Bobrovová a Dmitrij Solovjov.

V nejlepší výchozí pozici nakonec do dnešní části závodu vstoupili Bobrovová a Solovjov, neboť technický a rozhodcovský panel Mezinárodní bruslařské unie dodatečně odečetl Cappelliniové a Lanottemu bod za zařazení nadbytečného prvku do jízdy.

Ve volných tancích se ale pořadí na medailových pozicích změnilo. Papadakisová a Cizeron, kteří program uzavírali, předvedli nejlepší výkon, a přestože lehce zaostali za osobním rekordem, prodloužili éru svého kralování.

"Jsme rádi, že jsme předvedli výkon jako na tréninku. Byla to neuvěřitelná jízda a cítili jsme velkou podporu od diváků. Věděli jsme, že nemůžeme prohrát," uvedl Cizeron.

Skutečnost, že do volných tanců nastupovali ze třetího místa, brali jako výzvu. "Musíme být připraveni vypořádat se s každou pozicí. Celou kariéru se to učíme. Není to jednoduché, ale jsme rádi, že jsme byli schopni překonat všechny obtíže a dát do jízdy tolik emocí," dodal dvaadvacetiletý Francouz.

Český taneční pár Nicole Kuzmichová, Alexandr Sinicyn obsadil ve čtvrtečním krátkém programu 26. místo a do druhé části soutěže nepostoupil.

Výsledky mistrovství Evropy v krasobruslení v Ostravě

Taneční páry: 1. Papadakisová, Cizeron (Fr.) 189,67, 2. Cappelliniová, Lanotte (It.) 186,64, 3. Bobrovová, Solovjov (Rus.) 186,56, 4. Tobiasová, Tkačenko (Izr.) 169,29, 5. Stěpanovová, Bukin (Rus.) 166,93, 6. Guignardová, Fabbri (It.) 163,68, ...26. Kuzmichová, Sinicyn (ČR) 47,16 - nepostoupili do volného tance. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy