Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Pády připravily Březinovou o vyrovnání Vernerova rekordu. Domácí titul obhájila Vránková

Krasobruslařka Barbora Vránková znovu na mezinárodním mistrovství republiky porazila všechny české konkurentky včetně olympioničky Elišky Březinové a obhájila titul. Má tak blízko ke startu na mistrovství Evropy, o který v minulé sezoně přišla kvůli nemoci. Šampionát čtyř zemí, jehož se vedle českých krasobruslařů účastnili zástupci z Polska, Maďarska a Slovenska, se uskutečnil v Turnově.

Je nám líto, video expirovalo.
Tři pády připravily Březinovou o vyrovnání Vernerova rekordu

Sedmnáctiletá Vránková byla po krátkém programu druhou nejlepší Češkou s více než čtyřbodovou ztrátou na Březinovou.

Volnou jízdu ale zajela výrazně lépe než její zkušenější krajanka, která útočila na jubilejní desátý titul. Zatímco Březinová třikrát upadla, Vránková tak výraznou chybu neudělala a tuzemský titul získala s více než jedenáctibodovým náskokem.

"Můj loňský a letošní titul se nedá porovnávat. Byly to úplně odlišné situace, v něčem to bylo teď těžší. Ale jasný úkol vždy je koncentrovat se na jednotlivé programy, v tom to bylo stejné," uvedla.

Vyplatila se jí příprava ve Spojených státech amerických, kde trénuje ve stáji věhlasného kouče Rafaela Arutjunjana. V Turnově ji jako kouč doprovázel někdejší mistr Evropy Tomáš Verner. V USA se bude chystat na evropský šampionát, na který je znovu v nominaci.

Mezi muži získal první domácí titul Georgii Reshtenko. Účastník loňského mistrovství Evropy i světa nasbíral 201,17 bodu a v absolutním pořadí nestačil jen na Slováka Adama Hagaru. Druhého českého zástupce Filipa Ščerbu, jenž skončil celkově šestý, porazil takřka o 27 bodů.

V kategorii tanečních párů při absenci Natálie a Filipa Taschlerových, kteří se vracejí do tréninku po partnerově zranění zad, české barvy hájili jen Kateřina a Daniel Mrázkovi.

Juniorští mistři světa dominovali i v konkurenci zemí visegrádské čtyřky. Získali 190,77 bodu a vyhráli absolutní pořadí o 24,5 bodu. Na mistrovství Evropy mohou jet oba české taneční páry.

Také ve sportovních dvojicích mělo Česko jen jedny zástupce. Barbora Kuciánová a Martin Bidař se ve volné jízdě propadli ze druhého místa absolutního pořadí na třetí, ale při premiérové společné sezoně získali titul.

"Ve volné jízdě se mi stal směšný pád při odhazovaném skoku, že jsem spadl já. Je to věc, která se moc nestává, všichni se mi teď smějí a já sám sobě teda taky," uvedl Bidař.

Kvůli partnerčině zranění v Turnově nestartovali Federica Simioliová a Alessandro Zarbo, kteří v minulé sezoně reprezentovali na vrcholných akcích. Tentokrát místo na ME patří Kuciánové s Bidařem stejně jako dalším českým šampionům.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články