Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Na francouzské Grand Prix zazářil domácí Siao Him Fa, narozeniny oslavila výhrou Hendrickxová

Domácí Adam Siao Him Fa poskočil po volných jízdách ze třetího na první místo a ovládl Grand Prix ve francouzském Angers. Mezi ženami zvítězila čerstvě třiadvacetiletá Belgičanka Loena Hendrickxová, tanečním párům kralovala italská dvojice Charlene Guignardová a Marco Fabbri. Mezi vyrovnanými sportovními dvojicemi se zadařilo favorizovaným Deanně Stellatové-Dudekové a Maximu Deschampsovi z Kanady.

Letošní vicemistryně světa Hendrickxová jako jediná odjela volný program čistě a po zásluze udržela vedení z krátkých jízd. Dala si tak pěkný dárek k třiadvacátým narozeninám a zároveň jako první Belgičanka dokázala ovládnout jednu z Grand Prix. Druhá skončila Korejka Kim Je-rim s více než jednadvacetibodovou ztrátou.

Mezi tanečními páry byli suverénní reprezentanti Itálie Guignardová s Fabbrim. Druzí byli Kanaďané Laurence Fournierová Beaudryová s Nikolajem Soerensenem, bronz bral domácí pár Jevgenija Loparevová a Geoffrey Brissaud.

A francouzské publikum mělo radost i po mužském závodě, ve kterém se z výhry radoval Adam Siao Him Fa poté, co předvedl nejlepší volnou jízdu v kariéře a posunul se ze třetího místa po krátkém programu. Druhý byl Sota Jamomoto, třetí skončil další Japonec Kazuki Tomono.

Siao Him Fa se stal teprve třetím francouzským vítězem na domácí Grand Prix, prvním od roku 2006, kdy kraloval Brian Joubert.

Závod sportovních dvojic byl mezi nejlepšími čtyřmi páry před volnými jízdami nesmírně vyrovnaný, prvního se čtvrtým dělily pouhé čtyři body. Stellatová-Dudeková a Deschamps se výhrou kvalifikovali na finále Grand Prix. Druhé místo brali francouzští manželé Camille a Pavel Kovalevovi, na skvělé třetí místo si polepšil německý pár Annika Hockeová a Robert Kunkel.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články