Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mrázkovi vstoupili do GP Finska šestým místem. Poprvé překonali hranici 70 bodů

První den soutěží má za sebou Grand Prix Finska. Sourozenci Kateřina a Daniel Mrázkovi jsou po rytmických tancích šestí, když se poprvé v kariéře dostali nad 70 bodů. Nejlepší krátké programy předvedli Japonci Kao Miura a Kaori Sakamotová. Na ledě byly sportovní dvojice, z nichž se nejlépe blýskli Číňani Fengová a Wang.

Mrázkovi v Espoo dostali od rozhodčích 70,59 bodu, tedy o více než dva a půl bodu víc než při svém debutu v elitním seriálu před měsícem na Americké brusli.

Sedmnáctiletá Mrázková a její o tři roky starší bratr obsadili v říjnu v texaském Allenu celkově osmé místo. V dějišti letošního mistrovství Evropy se dnes poprvé mezi seniory dostali přes 70 bodů.

"Jelo se nám velmi dobře, jsme spokojeni. Zajeli jsme tak, jak umíme a jak jsme trénovali," řekla Mrázková. "Jízda sice měla nějaké mouchy, ale jednoznačně to byl náš nejlepší rytmický tanec v seniorské kategorii," doplnil sestru Daniel Mrázek.

Soutěž pro deset párů vyvrcholí volnými tanci v sobotu. Po úvodní části jsou v čele podle očekávání mistři světa a vítězové Americké brusle Madison Chocková a Evan Bates z USA, kteří mají na kontě 85,61 bodu.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články