Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mrázkovi vstoupili do GP Finska šestým místem. Poprvé překonali hranici 70 bodů

První den soutěží má za sebou Grand Prix Finska. Sourozenci Kateřina a Daniel Mrázkovi jsou po rytmických tancích šestí, když se poprvé v kariéře dostali nad 70 bodů. Nejlepší krátké programy předvedli Japonci Kao Miura a Kaori Sakamotová. Na ledě byly sportovní dvojice, z nichž se nejlépe blýskli Číňani Fengová a Wang.

Mrázkovi v Espoo dostali od rozhodčích 70,59 bodu, tedy o více než dva a půl bodu víc než při svém debutu v elitním seriálu před měsícem na Americké brusli.

Sedmnáctiletá Mrázková a její o tři roky starší bratr obsadili v říjnu v texaském Allenu celkově osmé místo. V dějišti letošního mistrovství Evropy se dnes poprvé mezi seniory dostali přes 70 bodů.

"Jelo se nám velmi dobře, jsme spokojeni. Zajeli jsme tak, jak umíme a jak jsme trénovali," řekla Mrázková. "Jízda sice měla nějaké mouchy, ale jednoznačně to byl náš nejlepší rytmický tanec v seniorské kategorii," doplnil sestru Daniel Mrázek.

Soutěž pro deset párů vyvrcholí volnými tanci v sobotu. Po úvodní části jsou v čele podle očekávání mistři světa a vítězové Americké brusle Madison Chocková a Evan Bates z USA, kteří mají na kontě 85,61 bodu.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články