Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Mrázkovi si v Calgary vybruslili juniorský titul mistrů světa

Mrázkovi to dokázali s pořádou dávkou elegance. Sourozenci Kateřina a Daniel na šampionátu v Calgary po rytmickém tanci oslnili i svým představením volné jízdy a stali se tak novými juniorskými mistry světa. Český pár porazil zhruba o tři body korejské duo Hannah Limovou a Je Quana. Pro české krasobruslení získali druhé zlato na juniorském mistrovství světa v historii a napodobili sedm let starý úspěch sportovní dvojice Anna Dušková, Martin Bidař.

Je nám líto, video expirovalo.
Zlatá volná jízda sourozenců Mrázkových na MSJ v krasobruslení

Na rozdíl od finále juniorské Grand Prix, kde po pádech v obou programech skončili až třetí, na světovém šampionátu potvrdili roli nejlepšího juniorského páru současnosti. Za volný tanec získali 106,17 bodu, čímž o 74 setin vylepšili své osobní maximum z juniorské Grand Prix v Ostravě. Byl to nejlepší volný tanec dne, který rozhodl o jejich triumfu.

Celkem nasbírali 177,36 bodu a vylepšili o osmnáct setin absolutní juniorský světový rekord Američanů Avonley Nguyenové a Vadyma Kolesnika z MSJ 2020. Korejským krasobruslařům, kteří po rytmickém tanci ztráceli na české reprezentanty jen jedenáct setin bodu, nepomohlo k titulu ani výrazné zlepšení osobního rekordu. Uhájili ale stříbrnou pozici před Kanaďany Nadiiou Bashynskou a Peter Beaumontem. Ti po triumfu ve finále juniorské Grand Prix obhájili v této věkové kategorii světový bronz.

Úspěch šestnáctileté Kateřiny a devatenáctiletého Daniela Mrázkových znamená čtvrtý cenný kov pro české a někdejší československé krasobruslení na juniorském mistrovství světa. Vedle titulu Duškové s Bidařem byl v roce 2010 stříbrný Michal Březina a tutéž medaili získala v roce 1978 v Megéve sportovní dvojice Jana Bláhová, Luděk Feňo.

Mistrovství světa juniorů v krasobruslení v Calgary:

Juniorky: 1. Šimadaová (Jap.) 224,54, 2. Čia Sin (Korea) 201,90, 3. Nakaiová (Jap.) 197,40, ...20. Tykalová (ČR) 136,07.

Taneční páry: 1. Mrázková, Mrázek (ČR) 177,36, 2. Limová, Quan (Korea) 174,39, 3. Bashynská, Beaumont (Kan.) 169,13.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články