Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Mistrovství krasobruslařů pro sourozence Březinovy. Eliška už posedmé ovládla ženy

Eliška Březinová od sezony 2011/12 nevyhrála MČR jen dvakrát. V Ostravě o svém novém triumfu rozhodla v krátkém programu, celkově v závodě skončila čtvrtá. Nejvíce bodů v klání zemí Visegrádské čtyřky nasbírala reprezentantka Polska Jekatěrina Kurakovová. Závodu mužů dominoval favorizovaný Michal Březina, jenž deklasoval jinak vyrovnané startovní pole.

Eliška Březinová na MČR v Ostravě
zdroj: ČT4 autor: Pryček Vladimír

Březinová znovu vylepšila svoji rekordní bilanci. O svém sedmém titulu rozhodla v krátkém programu, v němž si vytvořila klíčový náskok. Přestože ve volné jízdě neměla takovou jistotu, tak vedení před dotírající Nikolou Rychtaříkovou, která získala v druhé části více bodů, udržela. Bronz připadl Kateřině Fričové.

Celkové hodnocení ale ovládla rodačka z Moskvy reprezentující Polsko Jekatěrina Kurakovová, za níž skončila dvojice Maďarek Ivetta Tothová a Regina Schermannová.

V závodě mužů vládl jeho největší favorit Michal Březina, který zvládl na vysoké úrovni obě jízdy. Pro Březinu, který se během kariéry nezúčastnil všech mistrovství, se jedná o čtvrtý titul.

Mezinárodní mistrovství ČR v krasobruslení v Ostravě:

Muži: 1. Březina (Technika Brno) 247,53, 2. M. Bělohradský 209,96, 3. J. Bělohradský (oba Akademie T. Vernera) 193,99.

Ženy: 1. Kurakovová (Pol.) 177,96, 2. Tóthová 159,09, 3. Schermannová (obě Maď.) 155,77, 4. Březinová (Technika Brno) 138,31, ...

Hlavní zprávy

Nejčtenější články