Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Měli být favority. Jenže čínská krasobruslařská dvojice laboruje se zdravím

Jedni z favoritů krasobruslařského MS se potýkají se zdravotními potížemi. Čínská dvojice Suej Wen-ťing a Chan Cchung by měla útočit na druhý světový titul, ale sama uznává, že kvůli tréninkovému manku není v optimální formě.

Čínská sportovní dvojice Suej Wen-ťing, Chan Cchung
zdroj: Reuters

Kvůli únavové zlomenině nohy Suej Wen-ťing nemohli loni obhajovat světové zlato z roku 2017. Třiadvacetiletá krasobruslařka musela na operaci a až do začátku července se léčila v nemocnici. V této sezoně absolvovali jediný mezinárodní závod, mistrovství čtyř kontinentů. Tam získali titul, když porazili Kanaďany Kirsten Mooreovou-Towersovou a Michela Marinara.

Jejich potíže ale zdaleka neskončily. "Ani Chan Cchung není v pořádku, má problémy v oblasti pasu," prozradil hlavní trenér reprezentace Čao Chung-po, někdejší olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa v sportovních dvojicích. Na tréninku před nedávnou exhibicí v KLDR navíc Suej Wen-ťing ošklivě upadla.

"Museli jsme znovu zhruba na deset dní vynechat trénink a vrátili jsme se k němu až minulý týden," řekl její partner Chan Cchung. "Nemáme za sebou dost soutěží na to, abychom své dva programy otestovali. A teď se blíží mistrovství světa. Cítíme zároveň vzrušení i úzkost. Suej si každý den přidává i individuální tréninky," doplnil.

Na mistrovství světa čeká elitní čínskou sportovní dvojici první letošní duel s evropskými páry. K favoritům budou patřit úřadující mistři Evropy Vanessa Jamesová a Morgan Cipres z Francie a ruští obhájci stříbra Jevgenija Tarasovová a Vladimir Morozov. Společná premiéra na velké světové akci čeká český pár Hanna Abrazevičová, Martin Bidař.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články